29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Komarci ponovno ‘jašu’! Bitka je počela! Grad Osijek će i okolnim općinama plaćati uništavanje!

2 min read
Kako Osijek 'uzgaja' tek negdje oko 9% komaraca koji kasnije 'zuje' gradom, Grad Osijek će pomoći okolnim općinama u uništavanju komaraca. Izdvojili su za to oko 700.000 eura.

Komarci ponovno ‘jašu’! A vodostaji, od rijeka do kanala, rastu. I sve su prilike da bi mogli aktivirati i druga legla. Štoviše, jasno je rečeno, ovo je samo početak!

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek ove godine planiraju za borbu protiv komaraca izdvojiti 900.000 eura, što je i više od 5.000.000 nekadašnjih kuna. Bitka je već počela.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nažalost, prognoze su da će se vodostaji rijeke Drave, Dunava povećavati tako da možemo očekivati još više komaraca, ovo je samo početak – rekao je Hrvoje Bekina, voditelj Službe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju NZZJZ OBŽ za HRT.

– Taman kad su tretmani adulticitni krenuli, vrijeme se pogoršalo, tako da su ti tretmani stopirani zbog loših vremenskih uvjeta, čim se vrijeme proljepša, ti tretmani će se nastaviti – nastavlja.

Kako Osijek ‘uzgaja’ tek negdje oko 9% komaraca koji kasnije ‘zuje’ gradom, Grad Osijek će pomoći okolnim općinama u uništavanju komaraca. Izdvojili su za to oko 700.000 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Od ove godine grad Osijek će financirati , odnosno i sufinancirati tretmane u tom poplavnom području , koje okružuje Osijek, zapravo administrativno su na području općine od Petrijevaca, Darde, Bilja i Erduta – rekao je za HRT Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Ne možemo ih se riješiti, no možemo ih barem probati, zajedničkim snagama, staviti pod kontrolu – zaključio je Vulin.

‘Epska’ bitka je počela!

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)