28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Unikom na konferenciji o upravljaju otpadom! Osijek u cijeloj regiji primjer odlične prakse!

1 min read
- Na konferenciju je pozvan kao primjer dobre prakse u uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom - javlja Unikom...

Direktor Unikoma Igor Pandžić sa suradnicima iz Sektora gospodarenja otpadom sudjelovao je u utorak u Beogradu na konferenciji Waste management 2023. Pozvan je kao jedan od panelista, a s obzirom da je Osijek primjer dobre prakse. Najbolje, dodali bi mi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na konferenciju je pozvan kao primjer dobre prakse u uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom – javlja Unikom i nastavlja…

– Dodatni razlog je i to što je Osijek prvi od velikih gradova u RH koji je prešao stopu od 50% odvojeno sakupljenog iskoristivog otpada te je dosegao najviše europske standarde u primarnoj selekciji otpada odvajanjem 6 frakcija otpada na mjestu njegova nastanka – zaključuju iz Unikoma.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, Osijek je jedini veiki grad u Hrvatskoj koji nije plaćao ‘penale’ Europskoj uniji, jer je premašio zahtjevanu stopu odvajanja otpada, a Osijek je i ‘vlasnik krune’ Eco Cityja, grad s najljepšim parkom u Hrvatskoj.

Foto: Facebook (screenshot)