1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drava i dalje raste! U Slavoniji 77 intervencija! U OBŽ se na dva mjesta gradili ‘zečji nasipi’…

2 min read
Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije jutros je, za zadnja 24 sata, pobrojao veći broj intervencija vatrogasaca. Postavljali su se i 'zečji nasipi' u Osječko-baranjskoj županiji, na dvije lokacije.

Drava kod Osijeka stigla je do 269 centimetara jutros u 8 sati. U odnosu na zadnja 24 sata i vodostaj od 233 centimetra jučer u 8 sati, to je rast od 36 centimetara. Drava i dalje raste od 1 do 3 centimetra na sat, najviše 6 u jednom trenutku, no i dalje je to 80-ak centimetara udaljeno od redovnih mjera obrane od poplava. Na snazi je pripremno stanje.

Međutim, kako je za OsijekExpress.com prije nekoliko dana iz Hrvatskih voda kazao Ivica Nađ, problem su manje pritoke, manje rijeke na našem području, a koje ‘teže ulaze u Dravu’, same bujaju, a onda okolna mjesta imaju problema s oborinskim vodama. Jer pune se kanali…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije jutros je, za zadnja 24 sata, pobrojao veći broj intervencija vatrogasaca. Postavljali su se i ‘zečji nasipi’ u Osječko-baranjskoj županiji, na dvije lokacije.

Tako su vatrogasci Našica imali tehničku intervencija postavljanja vreća sa pijeskom (zečji nasip) ispred trgovine u naselju Martin, kao i tehničku intervenciju postavljanja vreća sa pijeskom ispred obiteljske kuće u naselju Markovac Našički.  Nadalje, vatrogasci Našičkog Novog Sela imali su tehničku intervenciju ispumpavanja vode iz dvorišta u naselju Našičko Novo Selo. Vatrogasci Čepina izišli su na intervenciju ispumpavanja vode iz bunara u naselju Čepin. Vatrogasci Beljevine su imali dvije tehničke intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća u naselju Beljevina…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A u 20:20 sati u Željezničkoj ulici u Đurđenovcu jedan radni stroj je izvršio uklanjanje mostića preko kanala te izvršio proširenje odvodnih kanala radi lakšeg otjecanja u Bukvik.

Čak i vatrogasci iz Osijeka su imali tehničku intervenciju radi vode na balkonu u Osijeku.

Popis intervencija raste kada se u obzir uzmu i stale županije na području Slavonije… Hrvatska vatrogasna zajednica pobrojala je intervencije u cijeloj zemlji, a mi izdvajamo Slavoniju…

Brojčani pokazatelji intervencija i angažiranosti vatrogasnih snaga po županijama:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

  • Požeško-slavonska županija : 38 tehničkih intervencija  u kojoj je angažiran 131 vatrogasac s 46 vozila s područja županije.
  • Osječko-baranjska županija: 12 tehničkih intervencija, angažirano je 40 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila
  • Brodsko-posavska županija: 10 tehničkih intervencija, angažirano je 11 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila
  • Virovitičko-podravska županija: 17 tehničkih intervencija, angažirano je 57 vatrogasaca sa 21 vozilom.

Foto: Facebook (arhiva, ilustracija, screenshot)