19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gledaj (u)druge! Festival u Osijeku na Trgu Slobode! Donosimo detaljan program…

1 min read
...festival "Gledaj (u)druge" koji će se održati u petak, 19. svibnja od 11 do 13 sati na Trgu Slobode u Osijeku...

UPDATE – OTKAZANO – zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgađamo sutrašnji festival. Novi datum održavanja festivala je 2. lipnja na istoj lokaciji u isto vrijeme – Trg Slobode od 11 do 13 sati – javili su danas iz organizacije.

— — — — — — — — — — — —

– DKolektiv, organizacija za društveni razvoj organizira festival “Gledaj (u)druge” koji će se održati u petak, 19. svibnja od 11 do 13 sati na Trgu Slobode u Osijeku – javljaju iz DKolektiva, pojašnjavajući o čemu je riječ i što je moguće vidjeti i doživjeti…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Cilj festivala je predstaviti građanima aktivnosti koje udruge, škole i volonteri svakodnevno provode kako bi drugima, bez obzira na njihov status, obrazovanje, godine, životno i radno iskustvo, zemlju porijekla, nacionalnu pripadnost, život u lokalnoj zajednici bio kvalitetniji, ugodniji i bolji.

– Ovim festivalom želimo posebno istaknuti čega sve ne bi bilo u zajednici da nema udruga i aktivnih pojedinaca koji se zalažu za demokratske vrijednosti i vrijednosti ljudskih prava, kulture različitosti, društvene uključenosti i održivog razvoja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tijekom trajanja festivala, brojne udruge i javne ustanove predstavit će svoje aktivnosti putem radionica, živih knjižnica, performansa, a u sve te aktivnosti moći će se uključiti građani i prolaznici – zaključuju u najavi.

Samo u slučaju lošeg vremena festival će biti odgođen.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & DKolektiv (screenshot)