29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Postoje načini za ‘eliminaciju’ zadaha češnjaka! Najedite se, ali samo pranje zubi vas neće ‘spasiti’…

1 min read
Valja prije svega razumjeti da zadah ne dolazi iz usta, nego kroz usta.

Zdrav je, apsolutno! Ukusan također! Ali, problem nastaje ako nakon dobrog obroka, koji je uključio češnjak, o kojem smo prvo govorili, odete u društvo, na posao… Pa ipak, postoji način na kojeg se možete riješiti zadaha, barem djelomično…

Valja prije svega razumjeti da zadah ne dolazi iz usta, nego kroz usta. Samo pranje zubi vas neće ‘spasiti’ zadaha, već ‘eliminaciju’ valja usmjeriti na probavu, tamo odakle zadah dolazi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Češnjak je antioksidans, fungicid, antibiotik…, ali i ‘love killer’. Snižava tlak, poboljšava rad srca, ali i ‘futa na 100 metara’.

Kako piše Novi list, postoje trikovi kako umanjiti ili eliminirati zadah. Problem, prvo i prvo, nije u ustima, već u probavnom sustavu. I kako dodaju, na svom Instagram profilu dr. Megan Rossi podijelila je učinkovit i prirodan trik za neutralizaciju lošeg zadaha.

Naime, da biste riješili problem, samo pojedite jabuku, točno u istom obroku kada i češnjak.

– Pokazalo se da biljne kemikalije (uključujući kvercetin) u jabuci stupaju u interakciju sa spojevima sumpora u češnjaku, neutralizirajući taj poseban miris – objašnjava dr. Rossi u svojoj objavi.

Novi list donosi popis i ostalih namirnica koje mogu neutralizirati zadah… U pitanju je povrće, koje se mora jesti sirovo da bi imalo odličan učinak.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

To su zelena salata, peršin, metvica i špinat.

Foto: Pixabay (ilustracija)