1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas nastavak ‘napada’ na komarce iz zraka i sa zemlje! Evo detaljnog plana za danas i sutra…

2 min read
Danas nastavljamo i s tla i iz zraka, a iza nedjelje ćemo iznad Osijeka aviotretirati. Za to izvođač ima avion s dva motora - kazao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Grad Osijek danas nastavlja ‘udare’ na komarce, s tla i iz zraka. Krenuli su u prvom raspoloživom trenutku nakon obilnih kiša, jedinom mogućem, ali i u trenutku kada su visoki vodostaji aktivirali brojna legla komaraca. Stvari se stoga ne prepuštaju slučaju, već se ‘napada’ sa svih strana i iz svih resursa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Brojni su jučer, nakon prve ‘runde’ komentirali činjenicu da je avion slabo nadlijetao Osijeka, a više rubna područja, no zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin objasnio je jednostavnu i logičnu namjeru stručnjaka. Naime, prvo je bilo bitno ‘udariti’ komarce na njihovom izvorištu, a prelijetanje grada na redu je sljedećeg tjedna, možda već od ponedjeljka.

– Da smo aviotretirali komarce u gradu, sutra bi oni komarci iz drugih općina došli. Prvo smo morali ‘udariti’ na njih, a u gradu krenuti s tretiranjem s tla. Kako sam dobio informacije s terena, aviotretmani i tretmani s tla jučer su bili izuzetno uspješni. Danas nastavljamo i s tla i iz zraka, a iza nedjelje ćemo iznad Osijeka aviotretirati. Za to izvođač ima avion s dva motora – kazao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, kako Osijek ‘uzgaja’ svega oko 5% ‘svojih’ komaraca, a 95% dolazi iz drugih općina, Osijek je ove godine krenuo u tretmane i iznad izvorišta komaraca, ali i rubnih dijelova Kopačkog rita, dok se istovremeno provode i larvicidni tretmani. Zbog visokih vodostaja Drave, Dunava, Vučice, Karašice…, ova godina će biti nešto teža, rečeno je iz NZJZ OBŽ. Zato je Grad krenuo jače.

Danas tako od 19 sati iz zraka kreću tretmani Tvrđavice i Halaševa, a sa zemlje Juga 2, Novog Grada, Tvrđe, centra, Bosutskog i pampasa. Sutra, u nedjelju, s tla se ‘napadaju’ Retfala, Višnjevac, Josipovac, Cvjetno, Briješće i Brijest.