29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji ukradeno 150 papiga tigrica! Ukradene su mame i tate, mladi ugibaju…

1 min read
- Volio bih da se vrate odrasle tigrice, mame i tate, veća je šansa da ovi mladi prežive. Tu se ne radi o nikakvoj financijskoj odšteti, nego što je to žalosno gledati kako oni ugibaju - istaknuo je Opačak.

Nepoznati počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće u Slavonskom Brodu ukrao je 150 papiga tigrica. Obitelj Opačak uzdrmana je, piše HRT, ne samo zbog odraslih jedinki tigrica, već ponajviše činjenice da mladunčad papiga od tog trenutka nema tko hraniti i da dnevno umire nekoliko mladih.

Sve se dogodilo pod okriljem noći. Marijan Opačak pretpostavlja kako je ograda preskočena, a onda da su iz dva boksa lopovi odnijeli 150 papiga. Ukradene su odrasle jedinke, mame i tate… Mlade nema tko hraniti, umiru…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Svakodnevno jedan ili dva uginu. I ovaj zvuk što čujete od njih, to je dozivanje, traže hranu, to nije njihovo standardno glasanje – kazao je Marijan Opačak za HRT.

Šteta se broji u tisućama eura u ovom trenutku, ali je uzgrožen i daljnji uzgoj. Bilo je to prvo ovogodišnje leglo, a sada je sve upitno, dodaje.

Kada je nazvao policiju, nisu ga odmah, govori za HRT, shvatili najozbiljnije, ali sada su u tijeku ozbiljna potraga i kriminalističko istraživanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Volio bih da se vrate odrasle tigrice, mame i tate, veća je šansa da ovi mladi prežive. Tu se ne radi o nikakvoj financijskoj odšteti, nego što je to žalosno gledati kako oni ugibaju – istaknuo je Opačak.

Foto: Pixabay (ilustracija)