28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Podignuta optužnica u Osijeku! Policajac ‘maznuo’ više od 110.000 eura naplaćenih kazni!?

2 min read
- Na opisani način si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163,72 eura.

– USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te ovjeravanja neistinitog sadržaja – javlja USKOK i pojašnjava o čemu je riječ, a po srijedi je slučaj otkriven otprije više mjeseci, zbog kojeg je, zacijelo, između ostalog, u jednoj mjeri i uvedeno plaćanje kazni ‘na licu mjesta’ samo POS uređajima…

Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Okrivljenik se tereti da je, u razdoblju od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021. u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće, zadužen za zaduživanje i razduživanje policijskih službenika navedene policijske postaje s obrascima potvrda Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o naplaćenim novčanim kaznama za počinjene prekršaje te za preuzimanje novčanih kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima i predaju novca u Državni proračun Republike Hrvatske, u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi velikih razmjera, od policijskih službenika preuzeo ukupno 258.552,78 eura naplaćenih novčanih kazni od kojeg iznosa je dio uzeo i zadržao za sebe – nastavlja USKOK i niže dalje…

– Na opisani način si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163,72 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– S ciljem prikrivanja nezakonitih radnji, okrivljenik je u službene evidencije MUP-a unio neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

– Osim toga je, prilikom redovnih godišnjih inventura, u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Potom je sačinio i završne Zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca.

– Takvu dokumentaciju okrivljenik je zatim predočio članovima inventurnog povjerenstva, koji su ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka navedenu dokumentaciju ovjerili svojim potpisom.

Foto: PU OBŽ (screenshot, ilustracija)