1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Zavodu u Osijeku: Test intolerancije na hranu! Testovi na 44 i 88 namirnica…

1 min read
- Procjenjuje se da 20-40 % populacije ima  odgođenu alergiju na hranu, tj. intolerantni su na određene namirnice. Takve  alergije na hranu nisu odmah očite, ali izazivaju niz odgođenih simptoma.

– Osjećate nadutost, mučninu, bol u želucu, žgaravicu? Muče vas hemoroidi, loša probava, umor, glavobolje, migrene, problemi s tjelesnom masom, promjene na koži? – započinje objavu NJZJZ OBŽ na svojim mrežnim stranicama, nastavljajući…

– Procjenjuje se da 20-40 % populacije ima  odgođenu alergiju na hranu, tj. intolerantni su na određene namirnice. Takve  alergije na hranu nisu odmah očite, ali izazivaju niz odgođenih simptoma.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ako i Vi  imate  neke od navedenih simptoma, savjetujemo vam napraviti test intolerancije na hranu. To je laboratorijski test kojim se iz  venske krvi određuje prisutnost specifičnih antitijela (IgG) na određene vrste namirnica.

– U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije rade se 2 testa intolerancije na hranu:

– test na 44 namirnice (130,00 €)
– test na 88 namirnica (200,00 €)
– interpretacija Testa intolerancije i eliminacijska dijeta (66,36 €)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na raspolaganju vam je i savjetovanje našeg stručnog tima, te nutricionistički savjeti koja će Vam pomoći korigirati i unaprijediti vašu  prehranu.

– Uz primjenu individualne eliminacijske dijete, riješiti ćete se neugodnih simptoma, što u konačnici doprinosi boljem zdravlju i kvaliteti života.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sve dodatne informacije možete dobiti od voditeljice Nutricionističkog savjetovališta Ivane Sović, magistre nutricionizma (tel. 031 225 776; e-mail: zz-ekologija-nutricionizam@zzjzosijek.hr) ili nas posjetite u Krežminoj 1, Osijek – zaključuju u objavi iz Zavoda.

Foto: Pixabay (ilustracija)