1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovo je ‘karta komaraca’ prije aviotretiranja! Danas se nastavljaju ‘udari’…

2 min read
I da, danas se nastavljaju tretmani...

Pampas uglavnom ‘pliva’ pod visokim vodostajem Drave kod Osijeka. Kako je i Dunav visok, ispunila su se jezera Kopačkog rita. Stvorene su sve pretpostavke za aktivacijom legla komaraca koja su, zacijelo, ‘spavala’ i čekala, koja se nije moglo larvicidno ni tretirati kada vode nije bilo.

Grad Osijek odgovorio je ‘iz svih oružja’, kako larvicidnim tertmanima, tako i adultcidinim, iz zraka i sa zemlje, a i dogovorom s okolnim općinama, koje ‘uzgajaju’ oko 95% komaraca, koji kasnije prelete do Osijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jučer su tako obavljeni i aviotretmani iznad Grada Osijeka, a otkako je izvođač pribavio zrakoplov s dva motora, kojim može letjeti iznad naseljenog mjesta.

Danas iza 9 sati doznat ćemo i učinke sinoćnjih ‘udara’ na komarce, a na konferenciji za novinstvo iz Grada Osijeka, na kojoj će govoriti zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, koji je za OsijekExpress.com prije vikenda kazao kako su već prvi ‘udari’ na rubnim dijelovima grada, prije vikenda, pokazali odličnu učinkovitost.

No, prije nego saznamo učinke, donosimo vam ‘kartu komaraca’ koju je objavio Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Nadamo se da će poslije jučerašnjih i današnjih ‘napada’ sve ovo označeno crvenom bojom biti manje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I da, danas se nastavljaju tretmani…

Jučer, prvi puta poslije 14 godina, dva aviona obavljla su adulticidni tretman iznad grada od Nemetina do Josipovca (sve sjevernije od Vukovarske i Gundulićeve ulice, Josipovac, Višnjevac i cijeli sjeverni zeleni pojas s lijeve obale Drave).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Paralelno se obavljlo tretiranje i sa zemlje u Nemetinu, Vinogradskoj ulici, Donjem gradu, Podravlju, Tvrđavici, Tvrđi, Centru, Retfali, Višnjevcu i Josipovcu.

– Danas ujutro se nastavlja tretiranje također iz aviona i sa zemlje.

– Dva aviona obavljat će tretman iznad grada od Nemetina do Retfale (sve južno od Vukovarske i Gundulićeve ulice + zeleni pojas sjeverno od Josipovca, Višnjevca i Pampasa) – javlja Grad Osijek i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sa zemlje u utorak ujutro tretirat će se Jug 2, Industrijska četvrt i Retfala što je ukupno 1110ha. Vrijednost 9.573,75 € – zaljučuju iz Grada Osijeka.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija) & NZJZ OBŽ (screenshot)