28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Treća krađa strujnih kablova uz željezničku prugu! Mjesta blizu jedna drugog!?

2 min read
...već treći slučaj krađe kablova uz ili iznad pruge...

– Tijekom noći 18./19. svibnja u Vukovaru, Težačka međa, nepoznati počinitelj je odsjekao i otuđio oko 280 metara električnog kabla raznih dimenzija koji se nalazio uz željezničku prugu Vukovar-Vinkovci – javlja policija, a što je već treći slučaj krađe kablova uz ili iznad pruge…

– Šteta počinjena poduzeću za proizvodnju i održavanje komunikacijskih uređaja procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća eura – nastavlja policija…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Krađa – zaključuju.

Podsjećamo…

– Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39- i 20-godišnjakom te 37-godišnjakinjom iz Vukovara zbog sumnje da su u Vinkovcima počinili kaznena djela krađe – javila je 11. svibnja policija, pojašnjavajući…

– Naime, osumnjičenici su 8. i 9. svibnja sa željezničke pruge Zagreb-Vinkovci, spram Borinaca otuđili električne kablove koji su postavljeni uz prugu, čime su tvrtku za upravljanje, održavanje i izgradnju željezničke infrastrukture oštetili za iznos od više desetaka tisuća eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv osumnjičenika se dostavlja kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje policija.

Većina vas sjetiti će se i slučaja 9 dana prije potonjeg, a kada su nestali električni vodovi na pruzi Vinkovci – Zagreb, uslijed čega je željeznički promet prema Zagrebu iz Slavonije stajao više sati.

Kako nam govore za OsijekExpress.com iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ovaj trojac se ne dovodi u vezu s tim događajem, što znači da potraga i dalje traje.

Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prije nekoliko tjedana dijete je zbog približavanja strujnim kablovima iznad željezničke pruge u Slavonskom Brodu, a penjanjem na vagone, zaradilo teške opekline, strujni udar. Desetci tisuća volti ‘teku’ tim kablovima. A opet, našao se netko tko je takve ukrao kod Borinaca.

– U jutarnjim satima, 2. svibnja 2023.godine na pružnoj željezničkoj relaciji Vinkovci – Zagreb, spram Borinaca nepoznati počinitelj je odvojio i odnio nekoliko desetaka metara električnih kablova sa metalnih stupova koji se nalaze uz željezničku prugu – javila je tada policija nevjerojatnu vijest, nastavljajući…

– Zbog saniranja infrastrukture promet je bio obustavljen od 06,30 do 12,55 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policija je na mjestu događaja provela očevid i provodi kriminalističko istraživanje.

– Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom će biti naknado utvrđena.

– Policija traga za počiniteljem, a nadležnom državnom odvjetništvu će dostaviti  kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Google Maps (screenshot)

* Napomena: Lokacije su približne