4. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Azil ‘uletio’ u bager! Sretni volonteri: “Ne možemo se dogovoriti tko će ga voziti”

2 min read
Nizozemci neprestano pomažu, a iz Osijeka su ovaj puta, dodaju, malo 'testirali granice'...

– Ne možemo se dogovoriti tko će ga voziti – naslovile su volonterke i volonteri osječke Udruge pobjede, odnosno osječkog Azila, objavu o donaciji prispjelu iz Nizozemske.

– Ljudi moji, čekam ovo otkako sam se prvi puta uvatila ‘ašova’ u azilu… – napisala je volonterka, objavljujući fotografiju malenog bagera, a kojeg je Azil dobio na dar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, pisali smo već, iz njihovih objava i svjedočenja, kako izvjesni Nizozemci, još od priče o osobi koja je skupljala lažno donacije u ime azila, nastoje pomoći osječke volonterke i volontere, shvaćajući koliko teško i dobro rade i koliko je to netko drugi htio iskoristiti na ružan način. Od tada na ovamo im Nizozemci neprestano pomažu, a iz Osijeka su ovaj puta, dodaju, malo ‘testirali granice’…

– Zapravo što smo stariji to ga više sanjamo… – nastavile su na Facebooku pisati o svom novom bageru…

– …jer ja vam ne mogu ispričati kol’ko mi stalno kopamo, kol’ko uvozimo kamenčiće. Svako dvorište se barem jednom (ovisno o veličini) u 2 godine kopa cijelo, mijenja se podloga. Pa ti sad’ misli kad’ imaš dvorište od 70-ak ‘kvadrata’ kol’ko je to lopata i kolica, koliko je kičmi koje se drugo jutro jedva ustaju iz kreveta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– I kad nas je Stichting Buitenlandse Asielen, respektabilna nizozemska fondacija pitala mogu li nam pomoći investicijom u neki inventar koji će nam dugoročno biti od velike pomoći, jer cijene naš rad i vole kako brinemo o Azilu, mi smo rekle što ‘oćemo i bile uvjerene da nema šanse, da ćemo ispast’ ‘megalomanijakinje’, itd.

– …kad’li ono…

– I tako je naš ‘mali zmaj od azila’ stigao u Azil – napisale su prije koji dan.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– A to što ćemo sve još moći, to tek trebamo otkriti, al’ znam jedno sto posto – moći ćemo čudesa, moj braco, čudesa! P.S. hvala vam svima koji vjerujete u ono što radimo… – zaključile su u objavi.

Foto: Facebook (screenshot)