20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Eco City Legosi: Sjajna zabava i nova saznanja i za klince u Potočnici!

2 min read
Nazočna je bila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ana Mihaljević, ne skrivajući zadovoljstvo činjenicom kako mališani u vrtiću sve znaju i prije nego im se izgovori, jer očigledno je - odgajateljice 'usađuju' znanje i vrijednosti na vrijeme.

Eco City Legosi su danas stigli i u osječki vrtić Potočnica. Ne sumnjajte, klinci jako dobro, bolje od brojnih odraslih znaju zašto je važno odvajati otpad i što to znači za njihovo zdravlje i okoliš. Naime, osječki Unikom danas je, uz studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, stigao u Potočnicu, okupio mališane i predstavio plišane junake svojeg projekta, odgoja i radionica s djecom, a koje su usmjerene kod najmlađih podizanju svijesti o potrebni brige o otpadu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Unikom ovaj projekt provodi posljednjih godinu dana i njime je zaokružio sve osječke osnovne škole, sada i vrtiće. Po srijedi je niz edukativnih i informativnih aktivnosti, a koje su Unikom i studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti približile igrokazom, malenom predstavom u kojoj sudjeluju i klinci.

Glavne ‘role ‘ igraju Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica i Mirko Papirko, ‘plišanci’ koji utjelovljuju vrstu otpada i kantu kojoj pripadaju. Te su likove roditelji mogli i mogu za klince ‘osvojiti’ skupljanjem bodova prilikm odlaganja otpada na reciklažnom dvorištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Djeca na takav zabavan način uče o važnosti odvajanja otpada i zaštiti okoliša. Svrha je na zabavan i interaktivan način upoznati najmlađe sugrađane s važnošću odvojenog sakupljanja otpada na mjestu njegova nastanka, postupanju i o vrijednosti otpada kao sirovine… – kazao je direktor Unikoma Igor Pandžić jutros u Potočnici.

Nazočna je bila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ana Mihaljević, ne skrivajući zadovoljstvo činjenicom kako mališani u vrtiću sve znaju i prije nego im se izgovori, jer očigledno je – odgajateljice ‘usađuju’ znanje i vrijednosti na vrijeme.

Foto: OsijekExpress.com