4. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijeme je sada sjajno, ali od 14 sati…!? Izdano upozorenje za Osijek i Slavoniju!

1 min read
DHMZ je za Osijek i Slavoniju za danas izdao upozorenje prvog stupnja, 'žuti alarm', u kojem se kaže kako je vjerojatnost za grmljavinu iznad 50%.

Vrijeme u Osijeku i Slavoniji bi, zapravo, trebalo biti O.K. veći dio dana, temperatura iznad 25 stupnjeva, sunčano…, ali od 14 sati mogući su pljuskovi i grmljavina, za koje je DHMZ naveo kako mogu predstavljati i manju opasnost.

DHMZ je za Osijek i Slavoniju za danas izdao upozorenje prvog stupnja, ‘žuti alarm’, u kojem se kaže kako je vjerojatnost za grmljavinu iznad 50%.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vrijedi od 26.05.2023 14:00:00 do 26.05.2023 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Žuto – počinje upozorenje, u kojem stoji nadalje…

– Lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 50 %.

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – zaključuju iz DHMZ-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, u većini krajeva danas se očekuje pretežno sunčano, ponegdje i s umjerenom naoblakom. U Slavoniji i Baranji povremeno oblačnije uz lokalno malo kiše i pljuskove s grmljavinom, osobito prema kraju dana. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C, prognoza je za kopno u Hrvatskoj.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)