4. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Evo koliko je točno reduciran broj komaraca u kojem dijelu grada i okolice… Slijede novi ‘udari’!

1 min read
Za nama su 24 sata u kojima je na komarce 'udareno iz svih raspoloživih oružja', broj gdjegod reduciran i za 95%, ali 'rat' nije gotov.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin izvijestio je danas jutros o trenutačnom stanju kao i daljnjim planovima suzbijanja komaraca.

Za nama su 24 sata u kojima je na komarce ‘udareno iz svih raspoloživih oružja’, broj gdjegod reduciran i za 95%, ali ‘rat’ nije gotov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Grad Osijek je ispoštovao sve preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ. Tijekom 22. i 23. svibnja 2023. godine, unutar 24 sata, odrađeni su adulticidni tretmani iz zraka i sa zemlje na području cijelog grada Osijeka i prigradskih naselja. Učinkovitost tretmana je u prosjeku 86 %, a u pojedinim mjestima ide čak do 98 % – kazao je danas Dragan Vulin.

Inače, kako izvještava Grad Osijek, Nastavni zavod za javno zdravstvo izdao je tri nove preporuke, i to za larvicidno tretiranje Halaševa te šumskih poplavljenih područja oko Višnjevca, Podravlja i Sarvaša. Kao i sve prethodne, i ove preporuke Zavoda će biti odrađene, dodao je Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Dodatno, u prilogu su slike koje prikazuju granice administrativnih područja općina Petrijevci, Darda, Bilje i Erdut, kako bismo građanima pokazali da su poplavna područja koja će temeljem Sporazuma biti tretirana, značajno bliže Osijeku, nego, recimo, naseljima Petrijevci, Darda, Bilje i Erdut… – dodao je još Vulin, pokazujući u grafičke prikaze…

Foto: Grad Osijek (screenshot)