1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH javlja o slučaju droge i oružja u Slavoniji: Istražni zatvor za mladića zbog straha od bijega…

2 min read
- Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva, a nakon provedenog ispitivanja, i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći...

– U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je 23. svibnja 2023., povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv zdravlja ljudi odnosno neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu iz čl. 191.a. st. 1. KZ-a te kaznenog djela protiv javnog reda odnosno nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a – javlja DORH i navodi niz pojedinosti…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak 22. svibnja 2023., u kući u kojoj boravi u Vukovaru, postupio protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno u cilju daljnje prodaje, bez ovlaštenja, držao upakirano u tri pvc vrećice drogu tipa kokain (ukupna težina 335 grama) i upakirano u dvije pvc vrećice drogu tipa marihuana (ukupna težina 4,30 grama) koja sadrži više od 0,3 posto psihotropne tvari tretrahidrokanabinola, a koje se nalaze na Popisa droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

– Osnovano se sumnja i da je u istoj kući, u cilju neovlaštene prodaje ili stavljanja na drugi način u promet, držao osamnaest bočica s anaboličkim sredstvima i hormonima te modulatorima metabolizma čije se glavne aktivne tvari nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, u navedenoj kući koju koristi, protivno čl. 7. st. 1. t. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao tri ručne bombe, prigušivač ručne izrade, četiri spremnika za automatsku pušku i više komada streljiva čije posjedovanje je građanima zabranjeno.

– Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva, a nakon provedenog ispitivanja, i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) te zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti istovrsno kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)