28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ispitan vozač! DORH: “…olako držeći kako neće doći do štetnih posljedica pa je počeo radnju skretanja…”

1 min read
- Osnovano se sumnja da nije propustio vozila koja se kreću cestom sa prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja pa je na opisani način oduzeo prednost prolaska biciklistu.

Nove informacije o pogibiji francuskog biciklista donosi jučer DORH…

– U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je 24. svibnja 2023., povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1999.)… – javlja DORH i nastavlja…

– …zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, opisanog u čl. 227. st. 2. u svezi st. 6. Kaznenog zakona, a kažnjivog po čl. 227. st. 6. KZ-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 23. svibnja 2023. oko 15:10 sati u Iloku, upravljao osobnim automobilom kolnikom raskrižja Ulice Stjepana Radića i Ulice Koševi, olako držeći kako neće doći do štetnih posljedica pa je počeo radnju skretanja u lijevo…

– …a da se nije prethodno uvjerio može li skrenuti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

– Osnovano se sumnja da nije propustio vozila koja se kreću cestom sa prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja pa je na opisani način oduzeo prednost prolaska biciklistu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uslijed navedenog je osobni automobil prednjim dijelom udario u prednji dio bicikla, a biciklist je odbačen na osobni automobil te potom pao na kolnik i pritom zadobio tjelesne ozljede opasne po život od kojih je preminuo – zaključuje DORH.

Foto: PU VSŽ (screenshot)