29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra Svečana sjednica Skupštine OBŽ, dolazi i premijer Plenković!

1 min read
Skupština je 3. srpnja 1997. godine donijela Odluku kojom se 2. lipnja određuje Danom Osječko-baranjske županije.

U povodu Dana Osječko-baranjske županije, koji se obilježava 2. lipnja, sutra će se u Osijeku održati Svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Uz župana Ivana Anušića, gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, sjednici će nazočiti, sukladno najavi, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, kao i drugi uzvanici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svečana sjednica bit će održana u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, novom zdanju otvorenom ususret Proljetnom sajmu.

Inače, Dan Osječko-baranjske županije obilježava se 2. lipnja, što je ujedno podsjetnik je na 2. lipnja 1997. godine, odnosno dan kad su se u Belom Manastiru uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora te predstavnike UNTAES i drugih međunarodnih organizacija, po prvi puta od njezina osnivanja 1993. godine, u završnoj fazi dovršenja procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova cjelovite Županije – članovi Županijske skupštine i dužnosnici Županije, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina izabrani na prvim izborima provedenim na području cijele i cjelovite Županije. Prihvaćajući ovaj dan, kao simbol uspostavljanja cjelovitosti Županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Skupština je 3. srpnja 1997. godine donijela Odluku kojom se 2. lipnja određuje Danom Osječko-baranjske županije.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)