28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija u Slavoniji ‘uhvatila’ 23-oje Turaka! Samo iz auta ih izašlo 10! Dva ‘šofera’ uhićena…

2 min read
- U automobilu je uočeno 10 ilegalnih migranata (državljana Republike Turske).

– Dana 1. lipnja, u 22.50 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su prilikom nadzora, u Slavonskom Brodu, u Zagrebačkoj ulici, zaustavili osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije)… – javlja policija i dodaje…

– …kojim je upravljao 28-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U automobilu je uočeno 10 ilegalnih migranata (državljana Republike Turske).

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, prevozio migrante koji su nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku.

– Policijski službenici su 28-godiišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuju o prvom slučaju i odmah navode iz policije i drugi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, dana 1. lipnja, u 5.50 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali su teretni automobil kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Republike Hrvatske.

– Policijski i carinski službenici su prilikom pregleda teretnog sa priključnim vozilom u tovarnom prostoru pronašli 13 migranata (državljani Republike Turske).

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama iz koristoljublja u tovarni prostor priključnog vozila sakrio migrante te ih pokušao ilegalno prevesti preko državne granice i izbjegavajući graničnu kontrolu. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičeni 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

– Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)