29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka policija jučer i noćas sa ceste ‘skidala jurilice’, prerađenih auspuha, ovjesa… ‘ušminkane opasnosti’…

2 min read
Prilikom postupanja ukupno je utvrđen 31 prekršaj, 23 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled (20 osobnih vozila i 3 motocikla). Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci...

– PU osječko-baranjska je suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske jučer od 13 sati do ponoći provela akciju pojačanog nadzora u prometu prema vozačima koji učestalo krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir u stambenim zonama grada i sudjeluju u ”utrkama” na javnim prometnicama – javila je policija danas, pokazujući ‘ulov’ na fotografijama…

– Sva ta prepravljena vozila na redovne tehničke preglede dolaze sa serijskom opremom, koju nakon ovjere tehničke ispravnosti mijenjaju i obavljaju nedozvoljene preinake na ispušnim sustavima i ovjesu vozila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U sklopu akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Osijek  pojačano su postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u užem središtu grada, u ulicama Hrvatske Republike, Kneza Trpimira, Gackoj i drugim njima pogodnim lokacijama i tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana stvaranjem buke preinačenim ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Prilikom postupanja ukupno je utvrđen 31 prekršaj, 23 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled (20 osobnih vozila i 3 motocikla). Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci, kod 12 vozila utvrđeni su veći nedostaci dok kod jednog vozila nisu utvrđeni nedostaci.

– Na tri vozila obavljen je tehnički pregled vozila na cesti kod kojih su utvrđeni veći nedostaci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog utvrđenih nedostataka s 13 osobnih vozila i 3 motocikla privremeno su oduzete registarske pločice. Vlasnici ih mogu preuzeti nakon što otklone nedostatke na svojim vozilima i pristupe ponovljenom tehničkom pregledu.

– Vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pozornost svim ljubiteljima ”brzina”, ”utrka” i ”preinačenih vozila” da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu. Također vozači moraju biti svjesni da je tehnička ispravnost vozila jedan od faktora sigurnog upravljanja vozilom – zaključuje policija.

Foto: PU OBŽ (screenshot)