2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Dodijeljeno 68 gradskih stanova u Tenji! Radić: “Gradove ne čine zidovi, već ljudi, obitelji…”

2 min read
...danas je u Tenji provedena dodjela ključeva 68 gradskih stanova u novoizgrađenoj zgradi. Čak 68 obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje zahvaljujući Gradu Osijeku.

– Oduševljena sam. Ruke su mi se tresle. Vidjeli ste da nisam mogla ni otključati stan. Nisam još sve pregledala… – kazala je oduševljeno Brankica Sardelić, jedna od prvih stanarki nove gradske zgrade u Tenji, a nakon što je u ruke dobila ključeve i krenula u svoj novi stan, sa svojom djecom.

– Želim se zahvaliti našem gradonačelniku Ivanu Radiću koji nam je omogućio ove stanove. Činim to ispred svih nas koji smo ovdje sada. Godinama sam bila u podstanarstvu, najamnine su ‘letjele u nebo’, u doba korone dolazile i do 400 eura mjesečno. Tako da ovo za nas… – nije u oduševljenju ni dovršila misao, već samo zaključila…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Riješili smo svoje stambeno pitanje.

Naime, danas je u Tenji provedena dodjela ključeva 68 gradskih stanova u novoizgrađenoj zgradi. Čak 68 obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje zahvaljujući Gradu Osijeku. Čekali su strpljivo na bodovnoj listi rješenje Grada – i dočekali. Bio je to projekt vrijednosti oko 3 milijuna eura. Po srijedi je 68 stanova, 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih stanova, ostalo trosobnih…

– Gradove ne čine zidovi, već ljudi, obitelji, osobe koje unose radost u ovu zgradu i ovaj Mjesni odbor – kazao je uvodno osječki gradonačelnik Ivan Radić, dodajući kako u Tenji Grad Osijek ulaže značajna sredstva, jer riječ je o najvećem mjesnom odboru…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kreće izgradnja i vrtića, rad na Adici, sportsko-rekracijski sadržaji… Škola ima novu dvoranu, gradi se nova ulica, provodimo ovdje niz projekata… – nizao je Radić, dodajući kako je u Tenji bogat sportski život, bogat život u zajednici, a da je na Gradu da podrži i pomogne taj razvoj i rast.

Cijena najma ovih stanova je malo iznad jednog eura po četvornom metru. Grad Osijek ima preko 700 stanova, a na listama je još osoba i Grad nastavlja s realizacijom novih rješenja. Napokon, kada Grad gradi, utječe i na cijene najmova, regulira tržište.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Drago mi je biti danas ovdje kao vijećnik iz Tenje, sudjelovati u podjeli ključeva osobama koje će početi živjeti s nama u Tenji. Želim svim poželjeti dobrodošlicu, pozivam ih da se priključe u rad udruga, u našu zajednicu. Naš mjesni odbor je najveći, a i dalje raste, dolaze mlade obitelji… I ova nova zgrada dat će i novu vizuru… – kazao je Josip Mihaljević, gradski vijećnik iz Tenje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Grad Osijek (screenshot)