29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH javlja: Mađarica i Mađar završili u istražnom zatvoru, jer je napustila boravište, a osumnjičeni su…

1 min read
Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičenoj 51-godišnjakinji istražni zatvor

– Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 3. lipnja 2023., provelo dokaznu radnju ispitivanja uhićene državljanke Republike Mađarske (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neizvršavanja sudske odluke iz članka 311. stavka 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz članka 228. st. 1. KZ-a koje je počinila zajedno s državljaninom Republike Mađarske (1978.) – javlja DORH i nastavlja…

– Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, zajedno i po prethodnom dogovoru 23. svibnja 2023., u mjestu u blizini grada Slatine, neopaženo ušli u obiteljsku kuću dok je oštećenica bila u vrtu te iz torbice u spavaćoj sobi uzeli ukupno 1.500 eura, a potom se udaljili u nepoznatom pravcu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osnovano se sumnja i da je osumnjičena 51-godišnjakinja napustila boravište zbog počinjenja kaznenog djela krađe unatoč izrečenim joj samostalnim mjerama opreza zabrane napuštanja boravišta (izrečene su joj u drugom kaznenom postupku zbog kaznenog djela krađe).

– Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičenoj 51-godišnjakinji istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog osobitih okolnosti koje upućuju da će pobjeći (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a)…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …dok je 25. svibnja 2023. prihvaćen prijedlog državnog odvjetnika i određen istražni zatvor iz istih zakonskih osnova protiv državljanina Republike Mađarske (1978.), supočinitelja kaznenog djela krađe – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)