17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječko-baranjska županija ima predstavnike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih!

2 min read
- U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih okupit će više od 100.000 djece i mladih - zaključuju...

– U sklopu natjecanja Plazma Sportskih igara mladih održana su regionalna natjecanja u Osječko-baranjskoj županiji. Ekipe su se natjecale za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja se ove godine održava u dva grada – Rijeci i Splitu – javljaju organizatori i dodaju…

– Više od 50 ekipa sudjelovalo je u Đakovu u turniru odbojke na pijesku. Odbojkašice i odbojkaši u kategoriji 2008. godište i mlađe natjecali su se za prolaz na državnu završnicu, kada će u srpnju imati priliku predstavljati boje svoje županije u Rijeci. Najbolje ekipe u ženskoj kategoriji su zlatna ekipa „Hugo i ništa drugo“ te srebrna ekipa „Cindurke“, u muškoj kategoriji „KIF-ovci“ su zlatni, a drugo mjesto zaslužila je ekipa „Čepin“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kinder joy turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje mlade košarkašice i košarkaše Osijeka i regije, a igrao se u kategorijama – djevojke 2008. godište i mlađe te dječaci 2008. godište i mlađi. Brojne talentirane košarkaške ekipe pretvorile su Osijek u centar amaterske košarke u Hrvatskoj.

– Pobjednici Kinder joy turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem srpnja u Splitu. Put u Split osigurale su kod djevojaka ekipa „Mursice“, dok su kod dječaka slavile ekipe „Lege“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, cilj im je da kroz druženje i sport, promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Tommy turnir u malom nogometu, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder joy turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Igre uz to propagiraju u uče djecu i mlade o održivom razvoju, brizi za okoliš i zdravlje kroz projekt “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”. Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.

– U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih okupit će više od 100.000 djece i mladih – zaključuju…

Foto: Youth Sports Games