2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Usvojen prijedlog gradonačelnika Radića! Osijeku 600.000 eura od države za borbu protiv komaraca!

2 min read
Inače, Grad Osijek je za borbu protiv komaraca ove godine već osigurao 700 tisuća eura, Osječko-baranjska županija se u uključila s 200 tisuća...

Hrvatski Sabor je prihvatio danas amandman na rebalans proračuna, kojim je Grad Osijek osigurao dodatnih 600.000 eura za borbu protiv komaraca. Jedini je to prihvaćeni amndman na proračun države, a kojeg je lobirao u Vladi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Zahvaljujem Vladi i saborskim zastupnicima što su prihvatili ovaj amandman. Komarci nisu samo javno-zdravstveni problem. Oni su i gospodarski problem. Drago mi je što nismo sami u toj borbi i što imamo podršku Vlade – kazao je gradonačelnik Osijek Ivan Radić po primljenoj vijesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, Grad Osijek je za borbu protiv komaraca ove godine već osigurao 700 tisuća eura, Osječko-baranjska županija se u uključila s 200 tisuća…

– …tako da s ovih dodatnih 600 tisuća na raspolaganju imamo 1,5 milijun eura – rekao je gradonačelnik Osijeka, dodajući kako će zbog velikih kiša i visokog vodostaja ovo biti zahtjevna godina.

– No, i za to smo našli rješenje – dodao je.

Naime…

– Tretmani “zemlja-zrak”, kada u 24 sata istovremeno tretiramo i iz zraka i sa zemlje područje cijeloga grada, ali i šire, jer smo detektirali da nam 95% komaraca stiže iz okolnih općina koje su smještene u poplavnom području, pokazali su se učinkoviti – nizao je Radić, zaključujući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ kontorliramo učinkovitost tretmana i ukoliko je ona ispod 50% izvođači su dužni o svom trošku ponoviti tretman.

– Prvi puta uključili smo i općine u prstenu oko Osijeka u ovu borbu. Prvi puta nakon 14 godina iz zraka se tretira naseljeno područje Osijeka – izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Foto: Grad Osijek (arhiva, screenshot, ilustracija)