28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeftini ‘parizer’ i umetnuta neobična zelena tvar… Truje li netko ljubimce?

1 min read
...neslužbeno se doznaje kako je nekoliko mačaka otrovano, kako pojedini vlasnici traže svoje ljubimce, a njihove objave potrage šire se društvenim mrežama.

U pitanju je nekakva salama, jeftini ‘parizer’ ili nešto takvo, slično. A u njemu umetnut sadržaj zelene boje. Građani sumnjaju kako je riječ o otrovu namijenjenom ljubimcima, psima i mačkama.

Za takvo što nema potvrde u ovom trenutku, ali građani nisu mirni.

Kako piše portal SBonline, čiju fotografiju također prenosimo, nepoznata osoba ovakve ‘pakete’ postavila je na travnatu površinu u naselju Plavo polje u Slavonskom Brodu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

To je za portal potvrdila čitateljica, dodajući kako je njezin pas to pojeo, ali je za sada dobro i kako se nada da će tako i ostati.

Pa ipak, neslužbeno se doznaje kako je nekoliko mačaka otrovano, kako pojedini vlasnici traže svoje ljubimce, a njihove objave potrage šire se društvenim mrežama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, kako smo kod pojedinih slučajeva ubijanja životinja puškom, palicom… pisali, za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja, Kazneni zakon RH predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do jedne godine.

Foto: SBonline