21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tko je bliži kupnji Belja, PIK-a i Vupika? Podravka ili Žito? Kome više znači?

1 min read
Ukupni prihodi Belja, Vupika i PIK-a prošle godine su iznosili oko 338 milijuna eura, a zbrojena neto dobit bila je 20 milijuna. Belje tu, piše portal, igra 'najveću ulogu'.

Uvjetovano potrebama i dogovorom s vlasnikom obveznica, Fortenova ide u prodaju svog poljoprivrednog sektora kojeg sačinjavaju Belje, Vupik i PIK Vinkovci. Traži to od njih američki investitor HPS, doznaje Danica.hr, dodajući kako se proces prodaje treba pokrenuti do konca godine..

Zainteresirani za kupnju su domaći igrači Podravka i Žito, doznaju i pišu s koprivničkog portala Danica.hr, donoseći nove elemente i nova saznanja. Pisali su o tome i prije koji dan, a jučer se pitaju tko je bliži kupovini, analizirajući što bi koja tvrtka kupnjom dobila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ukupni prihodi Belja, Vupika i PIK-a prošle godine su iznosili oko 338 milijuna eura, a zbrojena neto dobit bila je 20 milijuna. Belje tu, piše portal, igra ‘najveću ulogu’.

Nadalje, vjeruje Danica.hr, portelj Fortenovinog agrara puno je kompatibilniji sa Žitom, dodajuči kako je Podravka odavno ugasila biznis mesa, klaonicu, kooperaciju s farmerima…, dok Žito ima farme, mesnu industriju, proizvodnju jaja, tvornicu ulja…

Belje, dodaju, ima tvornice mliječnih i suhomesnatnih proizvoda, što bi odgovaralo Podravci, kao i uzgoj rajčice. PIK uzgaja i grašak, luk, grah, kukuruz šećerac…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pa ipak, dodaje Danica.hr, sve te tvrtke imaju i brojne farme goveda i svinja, što je sukladnije misiji i portfelju Žita.

Više čitajte na izvorniku…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)