25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zaklada Novo sutra objavila je Natječaj za stipendiranje studenata za akademsku ’23./’24. godinu

2 min read
Zaklada Novo sutra osnovana je 2016. godine sa sjedištem u Vukovaru a njezin osnivač je g. Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik uprave energetskih kompanija Prvo Plinarsko društvo i Energia Naturalis.

U Zakladi Novo sutra vjeruju da poticanjem obrazovanja i razvojnih projekata okruženje mogu učiniti boljim mjestom za život gdje će se izvanredni mladi ljudi obrazovati bez obzira na materijalni status i time ostvariti svoj puni potencijal.

Zaklada Novo sutra osnovana je 2016. godine sa sjedištem u Vukovaru a njezin osnivač je g. Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik uprave energetskih kompanija Prvo Plinarsko društvo i Energia Naturalis.

Od osnivanja do danas, financirani su projekti u vrijednosti većoj od 6 mil. kn te  kroz program stipendiranja prošlo je više od 60 studenata. Takav trend se nastavlja i ove godine te je otvoren još jedan ciklus natječaja za stipendiranje studenata dok se natječaj za financiranje projekata može očekivati tijekom jeseni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Natječaj za stipendije

Konkurirati natječaju mogu studenti 2. i 3. godine preddiplomskog te 1. godine diplomskog studija. Visina stipendije iznosi 200,00€ mjesečno, a isplaćuje se u 10 jednakih obroka tijekom godine. Dobitnik stipendije ima mogućnost ostvariti nastavak stipendiranja i u sljedećoj godini ukoliko zadovolji propisane kriterije.

Pravo prijave imaju studenti s prebivalištem u sljedećim županijama, dok je studiranje tj. prijavljeno boravište moguće bilo gdje u Hrvatskoj:

 • Vukovarsko – srijemska
  Osječko – baranjska
  Brodsko – posavska
  Požeško – slavonska
  Virovitičko – podravska
  Sisačko-moslavačka
  Bjelovarsko- bilogorska
  Ličko-senjska

Za natječaj mogu konkurirati studenti koji pohađaju studijske programe u području:

•             Prirodnih znanosti – studij matematike, fizike, kemije

•             Tehničkih znanosti – studij elektrotehnike, računarstva, rudarstva, nafte i geološkog inženjerstva, kemijskog inženjerstva, strojarstva

•             Društvenih znanosti – studij ekonomije

Kriterije i ostale detalje natječaja možete pogledati ovdje.

Prijave se obavljaju online na web stranici zaklade www.novosutra.hr i mogu se izvršiti do 23. srpnja 2023., a za sve upite se možete obratiti na info@novosutra.hr

Foto: Novo sutra (ustupljeno za objavu)

Facebook Comments