14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Osijek u požarnu sezonu na Brač poslao ‘najjače oružje’, HGSS-ovku i vatrogaskinju Anu!

2 min read
OsijekExpress.com je već imao priliku razgovarati s Anom za trajanje jedne od vježbi i obuka u JVP Osijek. Bila je predavanju, potom razgovarala s nama, odmah skočila zabaviti klince iz dječjeg vrtića koji su im stigli u posjet

Ona je 7 godina vatrogaskinja, članica je HGSS-a, posljednjih godinu dana i zaposlenica Javne vatrogasne postrojbe u Osijeku i vatrogaskinja koja je iz Osijeka za trajanja ljetne požarne sezone dislocirana kao članica ženske ekipe na Braču. Ona je Osječanka Ana Kapoši.

Iz splitskog studija u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, javili su se glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i vatrogaskinja JVP Grada Osijeka Ana Kapoši, dislocirana u Supetar na Braču.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ana je, naime, u prvoj grupi dislociranih vatrogaskinja, a koju su ugostili vatrogasci Supetra. Ondje će vatrogaskinje biti cijelog ljeta, u nekoliko ‘tranši’ a Ana je prva, uz četiri kolegice s kontinenta.

– Ideja je pokazati koliko i djevojke mogu pridonijeti u protupožarnoj preventivi, u požarnoj sezoni, gašenju i sanacijama požara. Cijelu sezonu će se dislocirati grupe po 4 djevojke… – rekla je Ana, dodajući da je već bila na dislokacijama, da je bila na obali, sjećajući se i požara kod Šibenika, kojeg je skupa s kolegama i kolegicama gasila, rekla je, čak 18 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, OsijekExpress.com je već imao priliku razgovarati s Anom za trajanje jedne od vježbi i obuka u JVP Osijek. Bila je predavanju, potom razgovarala s nama, odmah skočila zabaviti klince iz dječjeg vrtića koji su im stigli u posjet, odmah se prihvatila pokazati im kako izgleda spuštanje niz vatrogasnu šipku i spremanje i odlazak na intervenciju.

Razgovarali smo s Anom o njihovoj posljednjoj obuci u Poljskoj, o snalaženju u iznimno skučenim i zatvorenim prostorima, bez mogućnosti orijentacije. A dečki su nam potvrdili pretpostavke da su djevojke i žene i u ovom poslu organiziranije od muškaraca…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U svakom smislu su organiziranije, ali jednako se oslanjamo svi na sve, jer to je naprosto takav posao, takve su obveze i dajemo se jedni drugima u ruke – gotovo u glas rekli su nam Ivan i Dario, dodajući kako je kod vatrogasaca bitnija izdržljivost nego snaga, a to Ana i djevojke imaju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)