4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nisu ni dva dana prošla, a evo opet… Još jedna Osječanka ostala bez novca, bez 15.200 eura!

1 min read
...trajanje komunikacije sugerira da je to možda jedna od onih 'romantičnih prijevara', gdje se gospođama 'nude vojnici, liječnici...'. Obično to potraje neko vrijeme, a uplate budu u više 'rata'.

Nisu prošla ni puna dva dana od zadnje ovakve vijesti, a evo pišemo isto ili slično – opet! Još je jedna Osječanka ostala bez više tisuća eura, naivno vjerujući onom ‘s druge strane monitora’.

– Nepoznati počinitelj je od 25. srpnja do 7. rujna 2022. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s 66-godišnjakinjom… – javlja danas policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …te ju lažnim obećanjima doveo u zabludu zbog čega je 66-godišnjakinja na račun nepoznatog počinitelja u više navrata uplatila ukupno 15.200 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem – piše osječka policija.

Iako se na navodi sadržaj, je li riječ o lažnom trgovanju kriptovalutama ili čemu sličnom, o čemu se vrlo često izvještava, trajanje komunikacije sugerira da je to možda jedna od onih ‘romantičnih prijevara’, gdje se gospođama ‘nude vojnici, liječnici…’. Obično to potraje neko vrijeme, a uplate budu u više ‘rata’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, prije samo dva dana pisali smo kako je Osječanka, koja je telefonom kontaktirala s prevarantom i očito dala sve svoje podatke potrebne da bez novca ostane, ostala je bez 17.800 eura.

Nepoznati počinitelj je tijekom svibnja putem telefona stupio u kontakt s 39-godišnjakinjom iz Osijeka, a onda mu je ona prije dva dana ustupila svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice, navela je policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)