28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vozio 11 migranata, pobjegao kombijem policiji, a nakon sat i pol stigao s njim na granicu…

2 min read
- U sklopu kriminalističkog istraživanja, utvrđen je identitet 11 stranih državljana koji su oko 23 sata, pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

– Obavljajući zadaće nadzora državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, dana 12. srpnja, u 23.25 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici V. Mačeka, uočili su kombi vozilo (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka)… – javlja policija, a ‘zabava’ tek počinje…

– …u kojem se nalazilo 11 osoba bez identifikacijskih dokumenata za koje su policijski službenici izrazili sumnju da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vozač kombi vozila se prethodno udaljio u nepoznatom smjeru, a koji je oko 1 sati (13. srpnja) na graničnom prijelazu Slavonski Brod pokušao izaći iz Republike Hrvatske.

– Radi se o 26-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, kojemu je odbijen izlaz te je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

– U sklopu kriminalističkog istraživanja, utvrđen je identitet 11 stranih državljana koji su oko 23 sata, pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Također je utvrđeno da je osumnjičeni 26-godišnjak iz koristoljublja pomogao navedenim osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku te ih prevozio kombi vozilom s namjerom odlaska u druge zemlje Europske unije.

– Policijski službenici su u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu, dana 14. srpnja 26-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje policija.

Foto: PU BPŽ (screenshot, ilustracija)