14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO U ‘utrobi’ Pampasa! Gdje se odmaraju igrači, gdje spavaju, gdje VIP-ovci nazdravljaju pobjedi..?

2 min read
...nećemo ponavljati tehničke značajke Opus Arene, već vas fotografijom provesti ondje gdje smo bili sada i - tko zna kada.

Po dva su kreveta u svakoj sobi. Nalik je to boljoj hotelskoj sobi. Osim što ima nevjerojatan pogled. Na travnjake Opus Arene. To su sobe za odmor igrača ususret utakmici, svojevrsna ‘karantena’. Uz sobe je i salon za odmor, bijelo-plave fotelje, TV velikog ekrana, PS5 još zapakovan, u kutiji… Prošetali smo ‘uz stručno vodstvo’ novim stadionom NK Osijeka, ali iznutra, po ‘utrobi’…, gdje koračaju igrači, novinari, službenici, VIP-ovci, gdje se odvija čitava ‘mašinerija’ utakmica profesionalnog kluba Prve HNL.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Puno je već ispričano o Opus Areni, najmodernijem i najluksuznijem stadionu u Hrvatskoj, stadionu NK Osijek u Osijeku, na Pampasu. I ‘tom dolinom’ nećemo za ovu priliku, nećemo ponavljati tehničke značajke Opus Arene, već vas fotografijom provesti ondje gdje smo bili sada i – tko zna kada.

O.K., na novinarska mjesta ćemo se vratiti. Do njih se dolazi iz podnožja zapadne tribine, kroz ‘press salon’ i konferencijsku dvoranu, liftom izravno na treći kat. Ima ih u zatvorenom i otvorenom području, dovoljno. Nalaze se praktički pod samim krovom stadiona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD FOTOGRAFIJA

Kat ispod je pak druga ‘čarolija’. Tu su mjesta za uzvanike, VIP-ovce, ali i za igrače. Iz svog salona za odmor i svojih soba za odmor, imaju izravan pristup gledalištu. Imaju svoj ‘sky box’, nešto poput trenerskog prostora na Old Traffordu, ali na povišenijem i boljem položaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD FOTOGRAFIJA

Desno od njih su VIP-ovci, uzvanici, službenici, sponzori… Imaju i terasu na otvorenom dijelu, odmah iza stakala restorana. Restoran je, pak, namijenjen za uzvanike i igrače kada su na stadionu, u ‘karanteni’. Nedvojbeno je to istinski europski standard utakmica i liga visoke kvalitete i ranga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD FOTOGRAFIJA

Bili smo i u svlačionicama igrača, no korporativni standardi profesionalnog kluba zaustavili su ideju o fotografiranju svlačionice u upotrebi. Bile su ondje već torbe, dresovi, kopačke, štucne…, vidjelo se da je trening taman malo iza nas.

A na tom katu, opet malo ispod spomenutih salona, igrači Osijeka imaju na raspolaganju i vrhunsku teretanu, čak s malom tartan stazom, za brza istrčavanja, sprinteve.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD FOTOGRAFIJA

Nalazi se tu i VAR soba, nedaleko hodnikom…, u samom podnožju i pritvorska jedinica za eventualne izgrednike na stadionu, do ‘eskorta’ u policiju.

Pojednostavljeno, unutrašnjost stadiona NK Osijek otkriva kako su u Osijeku, u Hrvatskoj, dostignuti svi europski i svjetski standardi profesionalnog nogometnog kolektiva, u kojem igrači žive, dišu, rade, provode čitavo radno vrijeme, dan…, vježbaju, odmaraju, analiziraju protivnike…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako bi vašem autoru svojedobno mama rekla, s kupnjom novog radnog stola – Sada imaš sve uvjete za polaganje ispita – tako i ovi dečki sada moraju pobjeđivati 🙂

Foto: Ian Srčnik (OsijekExpress.com)