24. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iskusni osječki političar lišen taktiziranja, o Mostu i PRH-u: “Grmoja nema pojma o politici”

3 min read
- Dakle, Grmoja nije izvukao pouke sa one sjednice Hrvatske vlade kada ih je Plenković u trenutku razriješio ministarskih fotelja, potpuno opravdano! - piše Đapić.

Brojni su oporbenjaci s nacionalne scene prethodnih dana i danas izrazili svoja očekivanja spram predsjednika Zorana Milanovića i sazivanja izvanredne sjednice Hrvatskog sabora. Pojedini mediji otvorili su čak i pitanje na čijoj je strani Milanović, pojedinci iz oporbe umiruju ton i kažu da na Milanovića ne treba vršiti pritisak, da njegova odluka ima biti autonomna. A predsjednik nije posegnuo za institucijom sazivanja sjednice, za koju su oporbenjaci očekivali da bi ‘žvakala’ pitanje HEP-a i prodaje plina.

Najdalje je, doima se, otišao Mostov Nikola Grmoja. Njegov je zahtjev, piše iskusni političar s osječke i nacionalne scene Ante Đapić, sadržao i rečenicu prema predsjedniku – “da sazove izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora ili će ga progoniti kao vrag griješnu dušu”. Time je, piše Đapić, Grmoja “pokazao kako nema pojma o politici”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Doduše, nije to prvi put, nego pravilo kad se govori o njegovom djelovanju, ali ova izjava pokazuje iznimno nepoznavanje političke stvarnosti! Jedna je stvar uz obilatu potporu pojedinih medija na dnevnoj bazi vrijeđati, omalovažati, napadati Andreja Plenkovića i HDZ, ali potpuna je bedastoća napasti ultimativno Milanovića načinom kako je to učinio Grmoja! – napisao je uvodno Đapić na Facebooku, koristeći priliku u svom osvrtu ukazati i na razloge zbog kojih predsjednik nije posegnuo za svojim ovlastima…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Jurišnik Mosta ušao je u svoj film smatrajući kako sudionici na Hrvatskoj političkoj sceni moraju slušati njega kao “moralnu vertikalu”, te ako te ne rade onda su izdajnici, korumpirani i slično… Nakon obračuna s Domovinskim pokretom, stranka Most pokušala je istupom Grmoje u svoja kola upregnuti Zorana Milanovića, zaboravljajući svoju temeljnu ulogu: oni su vodonoše Milanoviću, a ne obrnuto! Zar su stvarno pomislili kako će Milanović zbog njihovih ili bilo čijih stranačkih taktika posegnuti za institutom sazivanja izvanredne sjednice Sabora. Milanović ih je lijepo ismijao i dao do znanja kako nisu oni ti koji odlučuju, smišljaju, taktiziraju, nego on, a svi ostali u oporbi, pa uključujući i Raspudiće i Grbina i Benčićku i Penavu, moraju tek biti sretni ako ih on ponekad uoči i posveti malo pažnje, naravno kada njemu to odgovara! – nastavio je nizati Đapić iz pozicije iskusnog političara lišenog potrebe taktiziranja između vlasti i oporbe, ponajmanje Milanovića…

– Milanović koristi svoju poziciju za svoje jačanje, a ne egzibicionista na oporbenoj sceni!

– Dakle, Grmoja nije izvukao pouke sa one sjednice Hrvatske vlade kada ih je Plenković u trenutku razriješio ministarskih fotelja, potpuno opravdano!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako sada stvari stoje, Most i ostatak oporbe su talačkoj situaciji u odnosu na Milanovića u koju su se sami doveli jer su ga vjerno pratili u stopu godinama jer ratuje sa Plenkovićem i HDZ-om, ali još nisu shvatili kako su oni samo Pijuni u toj igri, a oni su u pravilu najjeftiniji! I za kraj, pa Milanović dobro zna da bi sazivanje sjednice Sabora bio njegov fijasko, jer ne može osigurati kvorum, ali otkuda bi to znao Grmoja?! – zaključio je osječki političar.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)