15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Red na novom stadionu: “Piše li na ulaznici sjedalo 10 u redu 15, onda neka tako i bude”

3 min read
Gledatelji koji za vrijeme utakmice izađu izvan barijera neće se moći vratiti u krug stadiona budući da se ulaznica ne može dva puta validirati.

Nije to bilo izgovoreno zapovjednim tonom. Ne. Daleko od toga. Bila je to ozbiljna molba navijačima i svim drugim posjetiteljima utakmica na Opus Areni, napose prvoj utakmici i otvaranju stadiona, jer očekuje se danas i više od 11.000 ljudi na Pampasu. Naime, s novim stadionom stiže ponešto i novih pravila, a koja uključuju držanje reda oko odabira sjedalica, svakako izostajanje parkinga uokolo stadiona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osijek danas u 21 sat na Pampasu igra svoju prvu utakmicu ikada. Prodano je više godišnjih ulaznica nego prethodnih godina, ‘debelo’ iznad 6.000, a i pojedinačne se prodaju brzo. Istočna tribina je rasprodana prije više dana. Moglo bi se dogoditi da jedino sektor za gostujuće navijače, gdje je predviđeno 700 mjesta, ostane praznih 600 sjedalica.

I stoga je jučer jasno rečeno na konferenciji za novinstvo NK Osijek kako je potrebno poštovati ono što piše na ulaznicama. Ako je to sektor C, onda neka tako i bude, Ako je to red 15, sjedalo 10, neka i tako bude. Napokon, NK Osijek je danas objavio i niz ‘pravila igre’ na vlastitim mrežnim stranicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz to, nova su pravila i oko parkiranja. U Gradskom vrtu se moglo parkirati uokolo stadiona, u blizini tribina, na prostoru nekadašnje streljane…, a kada je Opus Arena u pitanju, može se do nje vozilima doći samo s propusnicama. Parkinga nema, osim za službene osobe. Kontrola će biti već na kružnom toku, na prilaznoj cesti stadionu i stoga bez propusnice ne treba ni skretati sa Strossmayerove prema Pampasu.

Uostalom, evo obavijesti iz kluba…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na dan utakmice ulaznice je moguće kupiti na Ticket pointu kod sjeveroistočnog kuta stadiona Opus Arena od 10 do 22 sata. Na dan utakmice kupovina godišnjih ulaznica i obnova članstva na Ticket pointu mogući su od 10 do 14 sati. Ulaznice je moguće kupiti i online na www.ulaznice.hr.  

Pri ulasku na stadion potrebno je predočiti godišnju/pojedinačnu ulaznicu za utakmicu i osobni dokument. Ime i prezime s godišnje/pojedinačne ulaznice mora odgovarati osobnom dokumentu.

Gledatelji koji za vrijeme utakmice izađu izvan barijera neće se moći vratiti u krug stadiona budući da se ulaznica ne može dva puta validirati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molimo gledatelje da se pridržavaju mjesta naznačenih na ulaznicama/godišnjim ulaznicama. Iz sigurnosnih razloga na stadion neće biti dozvoljen ulaz s kišobranima.

Ulazak u krug stadiona s osobnim automobilima bit će moguć isključivo uz važeću propusnicu za parking. Provjera parking propusnica vršit će se na kružnom toku. Posebno apeliramo na sve navijače koji nemaju parking propusnicu da s osobnim automobilima ne dolaze u krug stadiona kako se ne bi stvarale gužve.

Ulazi stadiona se otvaraju u 19 sati. Pozivamo sve gledatelje na što raniji ulazak na stadion zbog eventualnih gužvi koje mogu nastati prilikom procedure ulaska na stadion.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na dan utakmice protiv Slaven Belupa Pampas Caffe će biti otvoren od 12 do 00 sati. 

Besplatan prijevoz za sve članove NK Osijek od 19 do 01 sati – dozvoljen je ulaz ograničenom broju navijača. GPP će organizirati dodatne polaske na autobusnoj liniji JUG II – Kanižlićeva u vrijeme održavanja utakmice te će autobusi produžiti svoju liniju do novog autobusnog stajališta na stadionu.

Bijelo-plave artikle potražite u novom Fan shopu na jugoistočnom kutu stadiona Opus Arena. Otvaranje Fan shopa bit će u 17 sati. Na trgu kod istočne tribine od 17 sati bit će organizirana navijačka zona za najmlađe navijače.

Foto: OsijekExpress.com