15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Evo što su pijanci radili za volanom u OBŽ ovaj vikend…

2 min read
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 22,40 sati u Kneževim Vinogradima, kada je nadzoru prometa zatečen 26-godišnji biciklist.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Na području PU osječko-baranjske od 21. do 23. srpnja u nadzoru prometa evidentirano je 17 vozača (13 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola – javlja osječka policija i pedantno dodaje…

– Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 22,40 sati u Kneževim Vinogradima, kada je nadzoru prometa zatečen 26-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,91 promila alkohola u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U Bilju se u subotu oko 16,50 sati dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Naime, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 0,54 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.050 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

– U Vrbici je u petak oko 22,40 sati zatečen 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen dok mu je vozilo s kojim je upravljao privremeno oduzeto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

– Na raskrižju državnih cesta broj 2 i 34 u nedjelju oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine prilikom skretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,41 promila alkohola u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.120 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda – zaključuje se u priopćenju…

Foto: Pixabay (ilustracija)