25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Posljedice nevremena: Najnovije stanje s terena, od jutros… I dalje bez struje tisuće korisnika…

2 min read
Na području Brodsko-posavske županije još je 2974 korisnika bez električne energije.

Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a Hrvatske jutros je donijelo podatke o posljedicama nevremena koje se osjećaju i rješavaju još i danas, 24. srpnja. Objavili su sumirane podatke s terena od jutros, od 8 sati, a mi izdvajamo slavonske županije…

Brodsko-posavska županija

Tijekom 23. srpnja nastavljena je sanacija šteta uzrokovanih olujnim nevremenom. Na terenu su bili pripadnici vatrogasnih postrojbi JVP Slavonski Brod (7 tehničkih intervencija), JVP Nova Gradiška i  DVD Oriovac (15 intervencija), 15 djelatnika komunalnih poduzeća i 65 pripadnika HEP-a koji otklanjaju kvarova na elektroenergetskoj infrastrukturi. Na području Brodsko-posavske županije još je 2974 korisnika bez električne energije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vukovarsko-srijemska županija

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 23. srpnja. do 17:00 sati 344 poziva, od čega je 45 poziva vezano za vremenske nepogode, od kojih 17 tehničkih intervencija vatrogasnih postrojbi i 28 poziva vezanih za posljedice olujnog nevremena. Ekipe svih službi su na terenu i otklanjaju posljedice nevremena. HGSS stanica Vinkovci na teren je izašla s 25 pripadnika i 5 vozila te su na području mjesta Cerna, Gradište, Tompojevci, Privlaka i Otok. Na terenu su i dalje pripadnici Hrvatske vojske koji se raspoređuju po prioritetima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite uspostavili su bazu operacije na području Andrijaševaca te se raspoređuju prema prioritetima na aktivnosti izvođenja radova na visini (pet timova u tri sektora i jedan tim u bazi operacija). Angažirano je i 128 pripadnika postrojbi opće namjene civilne zaštite te 50 povjerenika i zamjenika povjerenika CZ.

Požeško-slavonska županija

Tijekom 23. srpnja nastavljena je sanacija posljedica nevremena od 19. srpnja. Na području grada Lipika u intervencijama su sudjelovala sljedeća vatrogasna društva: JVP Požeško-slavonske,  DVD Lipik, DVD Poljana, DVD Gaj i DVD Kaptol koji je na ispomoći s auto ljestvama te je odrađeno 15 tehničkih intervencija. I dalje se radi na sanaciji štete na krovištima obiteljskih kuća i drugih objekata te uklanjanju porušenih stabala. Na području grada Pleternice vatrogasci DVD Pleternica radili su izvide na terenu i planove za intervencije tijekom današnjeg dana (podjela isušivača vlage i sl.).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim navedenih na sanaciji posljedica nevremena angažirani su i djelatnici Komunalca Pleternica te djelatnici grada Pleternice (obilazak terena i procjena šteta).

Na intervencijama su i svi raspoloživi djelatnici Elektre Lipik i Požega te rade na stabilizaciji opskrbe. Na području Elektre Lipik  bez opskrbe električnom energijom su naselja Gornji Čaglić i Kričke. Bez opskrbe električnom energijom na području Elektre Požega su potrošači u sljedećim naseljima: Laze, Prnjavor i Škrabutnik s tim da se za pojedina naselja opskrba pokušava organizirati agregatima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I dalje je državna cesta D47 Lipik-Novska zatvorena za sav promet zbog velikog broja srušenih stabala. U tijeku je raščišćavanje.

Foto: Pixabay (ilustracija)