18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Razina upozorenja raste! ‘Crveni alarm’ je na snazi! Veliki olujni sustav kreće se prema nama…

2 min read
- Vrijedi od 25.07.2023 12:00:00 do 25.07.2023 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Crveno. Lokalno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i tučom, osobito sjeverni dijelovi i Podunavlje. Vjerojatnost grmljavine 50-80 % - javlja DHMZ za Osijek i Slavoniju, dodajući...

Radarski snimak Rain Alarma pokazuje kako se oborine pred Osijekom kreću ipak prema sjeveru, no niti smo stručnjaci, niti se smjer ne mijenja. Civilna zaštita i DHMZ upozoravaju da k nama stiže velika oluja, izdan je ‘crveni alarm’ za sjever Hrvatske, Osijek i Slavoniju.

– Veliki olujni sustav kreće se prema Hrvatskoj i najprije će stići do Istre. Zatim će zahvatiti Kvarner te središnje i istočne krajeve. Lokalno će biti grmljavinskog nevremena uz obilniju oborinu, prolazno olujan vjetar i tuču – objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a Hrvatske prije koji sat, nedugo zatim dodajući i kako je upozorenje sada ‘treće razine’, odnosno ‘crveni alarm’ za sjever Hrvatske i Osijek i Slavoniju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za danas, 25. srpanj za zagrebačku regiju, osobito Hrvatsko zagorje, Međimurje i Podravinu te osječku regiju – istočnu Hrvatsku od sredine dana. Moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom, olujnim vjetrom i većom količinom oborine u kraćem vremenu – dodali su u objavi.

– Vrijedi od 25.07.2023 12:00:00 do 25.07.2023 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Crveno. Lokalno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i tučom, osobito sjeverni dijelovi i Podunavlje. Vjerojatnost grmljavine 50-80 % – javlja DHMZ za Osijek i Slavoniju, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti – zaključuju iz DHMZ-a.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), Pixabay (ilustracija), Rain Alarm (screenshot) & DHMZ (screenshot)