5. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanka krenula vlakom do Rijeke! U Vrbovcu su njima ušli putnici, u Ogulinu je mijenjala vlak…

2 min read
Svoj je rod rođeni vidjela na riječkom kolodvoru 12 sati poslije.
vlak vagon

Jutarnji donosi priču jedne Osječanke koja se odvažila na put vlakom HŽ-a od Osijeka do Zagreba, potom autobusom do Rijeke. Svoj je rod rođeni vidjela na riječkom kolodvoru 12 sati poslije.

– Krenula sam noćnim vlakom iz Osijeka u 1:48 sati, a u Zagreb sam trebala stići u 7:12. Kupila sam autobusnu kartu do Rijeke da bih si malo skratila put, bus je kretao u 7:55 i računala sam da mi je 40 minuta dovoljno za doći do autobusnog kolodvora, no prevarila sam se, započela je priču Olivera – rekla je Osječanka, piše Jutarnji list.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ali, nije samo trajanje puta bilo problem. Vlak je je Vrbovca išao ‘glatko’, a onda je putovanje stalo. Nekih 15-ak minuta poslije stigao je onamo brzi vlak iz Koprivnice. Pomislili su kako će se prebaciti onamo, no putnici iz tog vlaka stigli su k njima. Krenula je vožnja ‘sardina’, dodaje. Slušalo se gunđanje putnika, jer događa im se to tko zna koji put.

Dolazak u Zagreb bio je u 8 sati. Nije bilo više šanse stići na autobus. Poslala je prijevozniku mail kako bi stornirala kartu no oni su to odbili. Pokušala je zatražiti povrat za dio karte od HŽ-a, no kašnjenje je bilo 48 minuta, a oni naknadu isplaćuju tek nakon 60 minuta i to u iznosu od samo 25 posto, dodaje Jutarnji list. Osječanka je javila obitelji da će kasniti i odlučila nastaviti vlakom do Rijeke…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zaustavili smo se u Ogulinu kad su nas obavijestili da se moramo prebaciti u drugi vlak. Pljuštala je kiša, mokra i ogorčena sam ušla u prastari išarani vlak. U 12 godina vožnje vlakovima ovo nisam doživjela, od količine prašine su mi se upalili sinusi. Sramotno je to što rade, proputovala sam cijeli svijet, ovako nešto ne bi ni u Indiji očekivala – kazala je, dodajući kako je taj vlak kasnio tek 20-ak minuta, ali da je putovanje bilo krajnje neugodno.

Foto: Pixabay (ilustracija)