2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijeku 557.000 eura za sadnju 1.700 stabala! Radić: “Sadnja kreće na jesen!”

2 min read
Cilj ovoga projekta je povećati bioraznolikost, smanjiti emisije CO2  te smanjiti efekte toplinskih otoka u urbanoj sredini.

– Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Osijeku 557 tisuća eura za dva projekta – ozelenjivanje urbanih površina u širem središtu grada  i ozelenjivanje takozvanih periurbanih površina u prigradskim naseljima. A sve to u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina na klimatske promjene – objavio je Grad Osijek u priopćenju, kojeg donosimo u cijelosti…

„Ukupna vrijednost projekta je 700 tisuća eura, od čega je bespovratnih 80%, financirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Iz ovoga projekta, zasadit ćemo 1700 stabala.“- istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić na konferenciji za novinare održanoj u osječkoj gradskoj Upravi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„U protekle 2 godine na području grada zasadili smo 1100 stabala tako da uistinu ovih 1700 stabala znači puno. Kroz projekt će se osim nabave zelenila financirati i svi radovi i repromaterijali vezani uz sadnju istog te će se informirati i educirati javnost vezano za klimatske promjene.“- istaknuo je gradonačelnik Radić te dodao da sadnja kreće na  jesen.

Cilj ovoga projekta je povećati bioraznolikost, smanjiti emisije CO2  te smanjiti efekte toplinskih otoka u urbanoj sredini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O ozelenjivanju popularnog osječkog kupališta Copacabane izvijestio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. Naime, na Kopiki će do potpune  rekonstrukcije, odnosno završetka druge faze obnove biti zasađeno gotovo 200 stabala.

„Ono što je iznimno važno spomenuti da tijekom obnove, tijekom rekonstrukcije prve faze, a isto tako će biti u drugoj fazi, niti jedno jedino stablo nije uklonjeno. Naravno, stablo ne može u jednoj godini narasti i razviti se, ali kroz nekoliko godina će sigurno biti dovoljno hlada za sve kupače i posjetitelje našeg bazenskog kompleksa.“- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin koji je dodao da je bazenski kompleks Copacabanu od 21. lipnja, kada je počela kupališna sezona,  do danas posjetilo 25 773 kupača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Grad Osijek