28. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pas slavonske tvrtke za razminiranje sam na kiši, kilometrima daleko! Udomljena je, ali je pobjegla vlasnici…

2 min read
Tvrtka je uspostavila kontakt s nalaznikom i rekla da će preuzeti psa, a sklonište je već javilo da su iz tvrtke ih kontaktirali.

Prije dva dana kod Poljane Čičke, nedaleko od Velike Gorice, pronađena je kuja njemačkog ovčara imena Cimba. Otkrio je to čip. A otkrio je i kako pas pripada tvrtki za razminiranje iz Požege. Ostavljena je sama, na kiši…, da bi ju nalaznici odveli u Sklonište za životinje u Jagodnom, a zatim i u Veterinarsku stanicu Velika Gorica, doznaje i piše portal Kronike Velika Gorica. No, priča nije ‘crno-bijela’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ondje, u Veterinarskoj stanici potvrđeno je kako se radi o kuji imenom Cimba te da ona pripada tvrtki za razminiranje sa sjedištem u Požegi, doznaje portal Kronike Velika Gorica, dodajući i riječi nalaznika…

– Pas je ležao uz cestu i očigledno je izgladnio, vide mu se kosti. Pojeo je jučer tri kilograma hrane.

– Pas je kronično bolestan i neodržavan. Mi smo sinoć učinili preliminarnu dijagnostiku, izvadili smo mu krv, dali mu određenu terapiju, ali taj pas treba daljnje liječenje – kazao je portalu i dežurni veterinar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Portal je kontaktirao tvrtku, koja je otkrila kako Cimba nije radno kativna, da nije prošla obuku, da je otpisana iz službe i udomljena. Portal dodaje da je pas potom, vlasnici koja nije prenijela vlasništvo, pobjegao.

– Primarni vlasnik psa dužan je u roku od 14 dana odjaviti vlasništvo, a novi vlasnik, prema važećem zakonu, dužan je u istom roku vlasništvo prijaviti – rečano je u Veterinarskoj stanici Velika Gorica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tvrtka je uspostavila kontakt s nalaznikom i rekla da će preuzeti psa, a sklonište je već javilo da su iz tvrtke ih kontaktirali.

Foto: Pixabay (ilustracija)