23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

O samozapaljenju autobusa oglasio se i osječki GPP: “Putnički prostor ostao je neoštećen”!

2 min read
- Zahvaljujući brzoj reakciji i nesebičnoj pomoći vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka javni prijevoz odmah je u potpunosti uspostavljen i odvija se bez prekida - zaključuje GPP.

– Danas u 10:35 u Ulici Matije Gupca, ispred Saponije, došlo je do samozapaljenja prostora motora autobusa koji je vozio umjesto tramvaja na tramvajskoj liniji br. 1 – javili su priopćenjem o požaru autobusa iz osječkog GPP-a, dodajući cjelovitu informaciju…

– Vozač je promptno reagirao te osigurao izlaz za 12 putnika koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu i kojima se zahvaljujemo na pribranoj reakciji. Vozač je potom pristupio gašenju požara s protupožarnim aparatom, a ubrzo su na mjesto događaja stigli i vatrogasci koji su uspješno ugasili požar. Putnički prostor ostao je neoštećen, a obavljen je policijski očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti – nastavlja se u priopćenju i zaključuje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zahvaljujući brzoj reakciji i nesebičnoj pomoći vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka javni prijevoz odmah je u potpunosti uspostavljen i odvija se bez prekida – zaključuje GPP.

Podsjećamo…

U vožnji se danas, u utorak 2.8. oko 10:40 sati zapalio autobus GPP-a, potvrđeno nam je iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Zapalio se stražnji dio autobusa, požar je ugašen u iznimno kratkom vremenu. Vatrogasci su za to vrijeme vozilima blokirali Gupčevu ulicu za trajanja intervencije, od Dječjeg kazališta, odnosno raskrižja prema Saponiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako doznajemo iz JVP Osijek, planuo je stražnji dio autobusa, a vatrogasci su onamo pojurili s navalnim vozilom i cisternom. Ugasili su požar u rekordnom vremenu i upravo se (11:15 sati) vraćaju u bazu. Javili su u bazu kako su lokalizirali požar. Doznajemo kako u požaru nitko nije ozlijeđen.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Dojava je bila u 10:41 sati. Bilo je 10-tak putnika u vozilu u tom trenutku. Vozač je osjetio neugodan miris i odmah zaustavio autobus. Izašli su odmah i on i putnici. Pokušao je vozač odmah sam ugasiti požar s protupožarnim aparatom, ali u tome nije uspio. Vatrogasci su brzo stigli i ugasili požar. Riječ je o autobusu koji prometuje na liniji Višnjevac-Zeleno polje. Slijedi očevid – kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer, potvrđujući da ozlijeđenih osoba nije bilo i da je gorio stražnji dio autobusa, odnosno motor.

Požar se dogodio nedaleko od Saponije. Formalno se vodi na adresi Trg bana Jelačića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uzrok požara nije poznat, sve dok se ne obavi očevid i o tome izvijesti policija.

Foto: Marina Gernhardt