17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Reagirali iz Grada Osijeka! Zbog neugodnog mirisa poslan Zahtjev prema Inspektoratu!

2 min read
- Očekujem brzu i učinkovitu reakciju nadležnih službi - zaključio je u 'postu' Dragan Vulin, prilažući dopis koji je ispred Grada Osijeka poslan inspektoratu.

I sinoć se opet Osijekom širio neugodan miris. Iskreno, sinoć je opet smrdjelo. Kao i jutros istog dana, kao i koji dan prije, svjedoče čitatelji u komentarima ispod teksta OsijekExpressa, teksta u kojem smo pisali o neugodnom mirisu i činjenici da građani zovu Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije i traže rješenja. I Grad Osijek je reagirao.

Državnom inspektoratu Grad Osijeka poslao je zahtjev da se nešto učini. Jer, za velikih vrućina građani drže zatvorene prozore, na vanjskom prostoru bilo je gotovo nemoguće boraviti…, navodi Grad u dopisu i traži da se poduzmu odgovarajuće radnje kako bi se to zaustavilo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Poslao sam zahtjev u ime Grada Osijeka za postupanjem Državnom inspektoratu zbog iznimno intenzivnog neugodnog mirisa koji se širio gradom proteklih nekoliko večeri, a koji umanjuje kvalitetu života svih građana – napisao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin na Facebooku, dodajući…

– Očekujem brzu i učinkovitu reakciju nadležnih službi – zaključio je u ‘postu’ Dragan Vulin, prilažući dopis koji je ispred Grada Osijeka poslan inspektoratu.

Dan ranije OsijekExpress. com pisao je o neugodnom mirisu koji se širi Osijekom. Građani su tijekom noći zvali Centar 112 i prijavili isti, Centar je provjerio navode i potvrdio istinitost.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dežurni operater Centra 112 nam govori kako neugodan miris zacijelo dolazi s farmi svinja, iz smjera juga. O uzorku on ne može spekulirati, ali moguće je i da je stajnjak razbacan po poljima.

Nadalje, iako o tome nije operater izustio ni riječ, već samo prihvatio našu pretpostavku kao moguću, nizak tlak zraka ususret najavljenoj kiši i oborinama, kao i i vjetar, odradili su svoje i prenijeli neugodan miris do Osijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)