30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

17. Slama Land Art Festival: Cijeli program genijalnog događaja…

2 min read
- U nedjelju će se odvijati i tradicionalno spaljivanje skulpture, koje je sada već umjetnički potpis ovog jedinstvenog festivala.

– Krenule su uvodne 17. Slama Land Art Festivala!!! Umjetničke radionice stvaraju novo ruho u pustari Kozjak, a vrata festivala otvaraju se posjetiteljima 12. i 13. kolovoza sa zanimljivim umjetnički programom – javljaju iz TZ-a i nastavljaju…

– Tema ovogodišnjeg festivala je ‘zlatno doba’, pojam iz antičke mitologije, predodžba idiličnog svijeta u kojem su ljudi živjeli u skladu, te će poslužiti kao inspiracija za umjetničko stvaralaštvo i kreativnost brojnim umjetnicima predvođenih umjetnikom Nikolom Fallerom, koji će oživjeti park skulptura u Kozjaku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osim zanimljivog postava parka skulptura, moći ćete uživati u koncertu osječke vile rime i beata,  glazbenice Aklee Neon, u nastupu jazz Golden Tria i u zvukovima sevdaha i bluesa glazbenika Domagoja Vukovića i Matije Vučića. Tu je i zanimljiv nastup mješavine tradicionalnih afričkih skladbi i autorskih pjesama, Radijona i mongolsko pjevanje „Zlatna horda“.

– Također,  ne propustite predstavljanje knjige Ive Tarle „Broken Star: my Self-Love Journey“, zavodljivom memoaru nekadašnje hrvatske diplomatkinje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U goste dolazi i Margareta Peršić, s pričama za djecu i odrasle. Svojim pristupom, Margareta bajku podiže na razinu zasebnog scenskog izričaja te u izvedbi kombinira elemente pripovijedanja, pantomime i teatra.

– U nedjelju će se odvijati i tradicionalno spaljivanje skulpture, koje je sada već umjetnički potpis ovog jedinstvenog festivala.

– Organizator festivala je Slama Land Art, uz podršku Općine Bilje, TZ Općine Bilje, Osječko-baranjska županija, TZ OBŽ-a i HEP.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

PROGRAM

Program „Zlatno doba”, Slama Land Art Festival 2023.

Subota 12. 08.:

17:00 – 18:00 “Zlatna Horda” Domagoj Vuković, tradicionalno mongolsko pjevanje

18:00 – 18:30 “Slam Jam” bubnjarska skupina Radijona, afričke skladbe i autorske pjesme

18:30 – 18:45  Plamingo Arts, plesni nastup s vatrom

19:00 – 20:30  Aklea Neon, one girl band koncert

20:30 – 23:00  Free style Jam Session i DJ

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nedjelja 13. 08.:

17:00 – 19:00 “Zlatno sunašce” Društvo Naša djeca grada Osijeka, igraonica za djecu od 4 -7 g

17:30 – 18:30 “Blues Sevdaha”, Vuković & Vučić, usna harmonika, gitara i vokal

18:00 – 19:00 “Pričom te zovem”, Margareta Peršić, pripovijedanje

18:00 – 19:00 “Želiš promijeniti karijeru, ali oklijevaš” Iva Tarle, predstavljanje knjige i vizuali s Balija “Broken Star My Self-Love Journey”

18:30 – 19:30 “Golden Trio”, glazbeni program jazz standardi

20:00 – 21:00 “Zlatno doba” spaljivanje skupne sklupture i plesni performance Mira Sekereš i plesni studio Shine

Foto: Pixabay (ilustracija)