29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

27-godišnjak noćas razbacao prometnu signalizaciju po autocesti! Naletjela dva vozila!

2 min read
- Nakon pružene liječničke pomoći 27-godišnjak je doveden u policijsku postaju, a potom je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela Oštećenja tuđe stvari.

– U Policijskoj postaji Okučani, zaprimljena je dojava (10. kolovoza, oko 3 sata) da je na autocesti A3 kod Dragalića, došlo do naleta dva osobna automobila na prometnu signalizaciju koju je razbacala nepoznata osoba – javila je policija, dodajući…

– Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja te su oko 3.10 sati, u blizini naplatnih kućica Okučani uočili osobu koja se nekontrolirano ponašala. Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon pružene liječničke pomoći 27-godišnjak je doveden u policijsku postaju, a potom je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela Oštećenja tuđe stvari.

– Naime, policija sumnjiči 27-godišnjaka da je u vremenu od 2.30 do 3 sata, na mjestu radova na cesti (sjeverna kolnička traka), izvadio i razbacao po prometnoj traci prometnu signalizaciju (više stupova tzv. markera za usmjeravanje prometa, odnosno svjetlosni niz, te prometne znakove „obavezan smjer“).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na razbacanu prometnu signalizaciju potom je naletio osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Republike Srbije i osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Republike Kosova. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Pritom su nastala oštećenja na pneumaticima obadva automobila.

– Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Nadalje u provedenom upravnom postupku sukladno odredbama Zakona o strancima, 27-godišnjaku je izdano rješenje kojim mu je izdana zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od 2 mjeseca, te je sinoć, oko 23.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška izašao iz Republike Hrvatske, a zbog neposjedovanja propisanih isprava izdan mu je prekršajni nalog. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika. 

Foto: Pixabay (ilustracija)