2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gotovo je!? Vrhunac vala prošao Aljmaš! Drava posvuda opada! Ali, vatrogasci su i dalje na obalama…

1 min read
Napokon, odlazak Drave dalje od Osijeka značio je opasnost za Erdut, Sarvaš... U zadnja 24 sata vatrogasci Erduta dežurali su uz rijeku Dravu, ali nije bilo intervencija.

Vodostaj Drave kod Osijeka pada iz sata u sat po 2 centimetra. Jutros u 6 sati bio je 388 centimetara i uskoro će se povući s lijeve obale, sa šetnice kod pješačkog mosta. Ovom dinamikom to će biti za oko 2 poslijepodne danas!? Napokon, vrhunac vodnog vala jučer je bio u Aljmašu, na ušću praktički. Znači, gotovo je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pa ipak, to ne znači ni izbliza kako su vatrogasci i ostale službe otišli kućama. Štoviše, Tim HGSS-a s jednim čamcem i 2 člana prevozi mještane Karašice do Osijeka, do kompe, a aktivnosti se još uvijek manje ili više provode u mjestima Podravska Moslavina, Viljevo, Donji Miholjac, grad Valpovo – naselje Nard, naselje Karašica kod Petrijevaca, nasip kod ribnjaka Plaviš kod naselja Satnice, Bilje, Belišće, Osijek… Još uvijek se dežura, nadzire, jer vodostaj je i dalje visok, a nasipi gdjegod natopljeni…

U Općini Viljevo Drava se jučer povlačila u svoje korito brzinom od 4 centimetra po satu. Zaobalne vode su također bile u postupnom padu te ne predstavljaju više ugrozu. Opadao je vodostaj i u Petrijevcima, Valpovu, Belišću, Donjem Miholjcu…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Napokon, odlazak Drave dalje od Osijeka značio je opasnost za Erdut, Sarvaš… U zadnja 24 sata vatrogasci Erduta dežurali su uz rijeku Dravu, ali nije bilo intervencija.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)