25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Poslije poplave: Počeli tretmani komaraca, isušivanje objekata, pranje Kopike…

2 min read
Hrvatske vode će nakon pada vodostaja iskontrolirati stanje nasipa.

U svim slavonskim županijama sve aktivnosti oko obrana od poplava su zaključene, nema ih. I u Osječko-baranjskoj županiji su zaključene mjere obrane od poplava, no situacijsko izvješće Ravnateljstva civilne zaštite PUCZ Osijek otkriva da se teren i dalje obilazi, saniraju štete i pazi na nas.

Otvoren je tako jučer prolaz kroz nasip na ulazu u naselje Karašica za cestovni promet. Povučen je HGSS s vikend naselja Karašica. Ukinut je i policijski punkt na izlazu iz Josipovca. Aktivnosti nadzora se provode još u općinama i gradovima Podravska Moslavina, Viljevo, Donji Miholjac, Valpovo, Petrijevci, Belišće i Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Viljevu se kroz prokopani nasip voda povlači u korito Drave. Na poplavljenim oranicama vodostaj je u zadnja 24 sata pao za 80 centimetara.

U Petrijevcima je vodostaj u opadanju, a provedeno je i larvicidno tretiranje komaraca te će se nakon povlačenja vode nastaviti s postupkom tretiranja komaraca.

Također, u Valpovu je situacija pod kontrolom. Vodostaj opada. Vlasnici u vikend naselju raščišćavaju teren.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Belišću se prema potrebi provodi obilazak na lokacijama gdje je bila poplava, zbog sanacije. Vodostaj je u opadanju. Pomaže se građanima oko isušivanja prostorija.

U Donjem Miholjcu teren se više ne obilazi. Gotovo je.

U Podravskoj Moslavini kući u Strossmayerovoj ulici koristi se isušivač. Nakon završetka isušivanja isti će se koristiti za isušivanje u ribičkim domovima u općinama Podravska Moslavina i Viljevo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A u Osijeku je počelo tretiranje komaraca. A traje i čišćenje promenade.

Hrvatske vode će nakon pada vodostaja iskontrolirati stanje nasipa.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)