19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac policajki: “Ku*** pandurska…” Potom i njezinim kolegama: “Ajde puši ku***…”

2 min read
U kafić su potom došla tri policajca i službenim vozilom ga odvela u policijsku postaju, ali je i njih vrijeđao...

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Jedan je slavonski student uhićen u Županji pošto je izvrijeđao policijsku službenicu u jednom kafiću, ali i napao njezine kolege koji su ga privodili. Dogodilo se to u veljači, jedne večeri oko 19 sati, a presudi stoji da je policajki prišao i ‘s ciljem stvaranja ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u spolu povrijedio njezino dostojanstvo, dovodeći je u neugodno, ponižavajuće i uvredljivo okruženje’, doznaje portal Danica.hr, navodeći sastavnice presude..

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Obratio joj se riječima: “Šta je ti, šta gledaš ku*** pandurska, mamu ti je***”. Kada ga je djevojka upozorila da ju ostavi na miru i ne ponižava, nastavio ju je ponižavati riječima: “’Ajde zovi policiju ako smiješ, šta radiš tu, ku*** pandurska” – navodi se u presudi, piše Danica.

U kafić su potom došla tri policajca i službenim vozilom ga odvela u policijsku postaju, ali je i njih vrijeđao…

– Vrijeđao ih je i omalovažavao riječima: “Je** vas Bog šta me stalno privodite“, a kada su ga upozorili da prestane nastavio ih je vrijeđati riječima: “Boli me ku*** konji jedni glupavi”, da bi se potom policijskom službeniku obratio riječima: “’Ajde (xyz) puši ku***, znam ja tko su ti žena i djeca – piše u presudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, ni tu priča ne završava. Jer, kada su stigli pred postaju, Slavonac je pobjegao. Tada je policija morala upotrijebiti fizičku snagu kako bi ga smjestila u prostoriju za zadržavanje, svjedočili su na sudu.

– Bilo mi je veoma neugodno pa sam mu rekla da me ostavi na miru jer ću zvati policiju, ali on je nastavio. Govorio mi je da sam dobila posao jer sam bila ljubavnica dvije osobe, iako ja te osobe ne poznajem, niti znam rade li uopće u policiji – svjedočila je policajka, koja je u kafiću bila izvan službe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Slavonac je na sudu sve priznao i kao student tražio blažu kaznu. Kazao je i da je bio na krštenju, malo popio… Pokajao se. Dobio je kaznu od 754 eura i 30 eura troška. Obzirom da je dva dana bio u pritvoru, preostalo je 700 eura kazne. Presuda nije pravomoćna i ima pravo žalbe.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)