2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Besplatna online radionica za učitelje o važnosti sportske rekreacije za razvoja djece rane školske dobi

2 min read
Radionica će se održati u srijedu, 30. kolovoza 2023. godine u terminu od 17:00 do 17:40 sati. Broj mjesta je ograničen, stoga pozivamo sve zainteresirane sudionike, da se čim ranije prijave na sudjelovanje.

Zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i sporta, krajem mjeseca kolovoza Gimnastičko društvo Osijek – Žito provesti će besplatnu online radionicu namijenjenu svim učiteljima i učiteljicama koji rade s djecom rane školske dobi, ali i svim roditeljima i općoj populaciji zainteresiranoj za temu tjelesnog  razvoja djece rane školske dobi.

Cilj radionice je osnaživanje učiteljskih kompetencija i znanja vezanih za važnost bavljenja sportom djece rane školske dobi, ali i potaknuti dijalog o najučinkovitijim modelima i metodama uključivanja rekreacije u svakodnevan rad.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Sportska edukacija neophodna je za kvalitetnu provedbu tjelesnih aktivnost, a upravo su djeca u ranoj školskoj dobi ciljna skupina kojoj je neophodno razviti ljubav i pozitivan stav prema sportu. Vjerujem da bi svaki učitelj/ica imao koristi poslušati radionicu jer je osim teorijskog znanja potkrijepljena praktičnim znanjem i primjerima koji su nastali kroz dugogodišnji rad s djecom ranog školskog uzrasta.“, izjavila je trenerica GD Osijek – Žita, Ksenija Livančić.

Ključni benefiti redovnog bavljenja sportom u ranoj školskoj dobi su razvojne prednosti, socijalne beneficije, izgradnja karaktera te pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece.

Radionica će se održati u srijedu, 30. kolovoza 2023. godine u terminu od 17:00 do 17:40 sati. Broj mjesta je ograničen, stoga pozivamo sve zainteresirane sudionike, da se čim ranije prijave na sudjelovanje.

Prijaviti se moguće putem poveznice: https://forms.gle/F9x5KgDFjHHXkysr5

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

— — — — — — — — — — — —

Navedena radionica jedna je u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta „Učim i treniram – zdrav život preferiram“ koji ima za cilj promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek – Žito, a isti je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini, a sudjelovanje na projektu je besplatno.

Tekst i foto: PR