30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva vrhunska kulturna događaja sutra na OLJK-u: Praizvedba dramskog teksta i koncert 16 sjajnih glazbenika!

2 min read
Čitaća praizvedba dramskog teksta, predstava, kao i koncert 16 vrhunskih glazbenika.

Dva su vrhunska kulturna događaja pred Osječankama i Osječanima sutra na OLJK-u. Čitaća praizvedba dramskog teksta, predstava, kao i koncert 16 vrhunskih glazbenika.

– Čitaća praizvedba dramskog teksta “ŠARLATAN” Toma Dugdalea i Andrasa Hathazija u režiji Roberta Raponje bit će izvedena sutra, u četvrtak, 24.8. u 20.00 sati u dvorištu HAZU-a – javlja KC i dodaje…

– Igraju Joško Ševo, Ana Šantar i Davor Tarbuk. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A važna obavijest glasi i da se besplatne ulaznice preuzimaju na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/a, Osijek) svaki dan od 7-22 sata. Broj ulaznica je ograničen stoga pozivamo posjetitelje da preuzmu svoje ulaznice što prije – dodaju.

U isto vrijeme, na drugom mjestu slijedi i glazbeni spektakl… Na platou ispred Kulturnog centra u 20 sati slijedi koncert – JAZZISTRA ORCHESTRA.

– 16 vrhunskih glazbenika izvode svoj najsvježiji koncertni program, onaj posvećen legendarnom pulskom bendu “Kud idijoti”. Jedinstven spoj punka i jazza u originalnim jazz aranžmanima, uz nastup karizmatične pjevačice Barbare Munjas – na pozornici Osječkog ljeta kulture – pišu iz KC-a, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Članovi orkestra napisali su aranžmane za jedanaest pjesama iz opusa Kud Idijota iskoristivši svu umjetničku slobodu kako bi punk i jazz stopili u jednu nepredvidivu cjelinu. JazzIstra Orchestra jazz je orkestar osnovan  2014. godine okupivši mlade i školovane istarske glazbenike s krajnjim ciljem razvoja profesionalnog orkestra tog tipa u istarskoj regiji. Ideja orkestra bila je povezati Istru kao regiju, suradnjom glazbenika iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre.

– Vidimo se na platou ispred Kulturnog centra Osijek u četvrtak, 24. kolovoza u 20.00 sati. Ulaz na koncert je SLOBODAN – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)