30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Matea i Sara u vrhunskoj glazbenoj radionici, a potom Marina i ‘stand-up’ komedija…

2 min read
- Domaćini kažu kako komaraca neće biti, ponesite lepeze ako vam treba "malo vitra" i pripremite se na dobru zabavu uz smijeh i samo smijeh do suza! - kažu iz organizacije.

Dva su večerašnja događaja u Valpovu u sastavu Zemlje bez granica. Sve počinje koncertom, glazbenom radionicom u dvorcu Prandau-Normann u 19 sati, a nastavlja u 20 sati komedijom.

– Ovaj neobični piano koncert spojio je dvije posve različite umjetnice – Mateu Leko i Saru Vargović – najavljuju iz Zemlje bez granica i nastavljaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Matea Leko jedna je od najtalentiranijih mladih hrvatskih pijanistica koja je karijeru proširila i izvan Lijepe Naše. Matea je sa samo 17 godina primljena na Muzičku akademiju u Zagrebu s najvećim mogućim brojem bodova svih članova žirija. Završila ju je kao od šale, te paralelno završila srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a potom se usavršavala u Beču i u Italiji. Do danas broji više od 200 ekspresivnih nastupa na hrvatskim i europskim pozornicama.

– Sara Vargović je Osječanka i prva Hrvatica koja je zaslužila čast nastupati kao profesionalna plesačica sambe na Karnevalu u Rio de Janeiru. Plesom se bavi od svoje 15-te godine te je instruktorica joge.

– Matea je radionicu Piano&Movement osmislila kako bi u današnjem ubrzanom svijetu u kojem živimo pomogla vratiti se sebi i prirodi, pronaći mir i otkriti vlastitu unutarnju ljepotu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Matea i Sara spajaju Mateine “Glazbene priče” s pokretom koji liječi, koji će aktivirati sva vaša čula i dovesti vaše tijelo, um i srce u mir i sklad.

A onda… slijedi vrhunski humor najpoznatije hrvatske stand-up komičarke Marine Orsag.

– Domaćini kažu kako komaraca neće biti, ponesite lepeze ako vam treba “malo vitra” i pripremite se na dobru zabavu uz smijeh i samo smijeh do suza! – kažu iz organizacije.

Tekst i foto: PR