2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek imao 2-0 protiv Dinama, a onda se sve pok(VAR)ilo! Petković zabio iz dva penala za 2-3!

2 min read

Imao je Osijek 2-0 i sjajnu igru, kontrolu utakmice do 60. i neke minute. A onda, sve je nestalo u 20-ak minuta. Istopila se sve što je Osijek gradio prethodne minute susreta, sve što je učinio dobro. Nema spora, zaigrao je Dinamo bolje od 60. minute susreta, no presude za poravnanje i preokret stigle su iz penala, VAR-om. Poslije 2-0, ‘čarolija’ se pretvorila u 2-2, potom i 2-3. Svjedočilo je tome 12.222 ‘duša’ na stadionu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dinamo je, rekosmo, jako htio Miereza. ‘Dobio’ ga je! Argentinac je dočekao grešku Dinama već u 7. minuti. Pokušali su ispucati loptu, Mierez presjekao i matirao golamana Dinama. U 7. minuti Osijek je poveo protiv favoriziranih ‘modrih’ s 1-0. Istina, prva prijetnja na utakmici stigla je od strane gostujuće momčadi, dvije minute ranije, ali od vodstva Osijeka stali su gosti pod silinom domaćeg sastava.

Stisnuo ih je Osijek, držao uglavnom u njihovoj polovici, no bilo je iluzorno pretpostaviti da će se prvak Hrvatske braniti, sukladno čemu su ozbiljne prijetnje vrlo brzo stigle, čim je zakratko oslabio osječki ‘obruč’. Bilo je tu malonogometnih poteza Petkovića i njegovih suigrača u blizini Osijekove mreže, no igralo se otvoreno, ‘sijevalo’ i pred golom Dinama, probali su i Mierez i Bukvić, da bi potonji pošteno ‘ispružio’ golmana Dinama. U tih par trenutaka bilo je ‘tko nabije, dobije’. No, opći dojam je kako je Osijek ‘držao sve uzde susreta u prvom dijelu u svojim rukama’, da bi čak i nekoliko ‘fanova’ Dinama sa ‘zapadne tribine’ u poluvremenu onako usput reklo – Nemoćni smo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U prvoj minuti nastavka, Mierez je krenuo prema golu Dinama, prepoznao korak Bukvića ispred njega, gurnuo loptu naprijed da bi se akcija materijalizirala u 2-0 pod udarcem Bukvića. U tom je trenutku bilo jasno kako će gostima trebati puno više od onoga što su do tada pokazali da bi s Pampasa odnijeli više od ‘muke’. Trebalo im je ‘čudo’. I dobili su ga…

I ‘živio je opasno’ Osijek u 60-im minutama susreta. Dva-tri dobra Dinamova pokušaja Malenica je osujetio, ali u 70. minuti je Emreli bio bolji. Nadskočio je obranu Osijeka i poentirao na ubačaj Moharramija. Izmjene Jakirovića dale su rezultat.

A u 87. minuti Petković je za 2-2 pogodio iz 11-erca, kojem je prethodio VAR. I to s malo, doima se, oklijevanja VAR-a, nakon što se sporna situacija dogodila. Nejašmića je, naime, vjeruje sudac, lopta pogodila u ruku na rubu 16-erca, na temelju čega je odluka o penalu i donesena.

Još se jedna situacija kasnije provjeravala, pad Dinamovog igrača pred golom Osijeka. I opet je Dinamo dobio penal. U 93. minuti je bila provjera, a u 96. je Petković zabio za 2-3.

Foto: OsijekExpress.com